Mersin Kamp Alanları Ve Gezi Rehberi

Doğu Akdeniz’in büyük şehirlerinden biri olan Mersin Kamp Alanları ve Gezi Rehberi yazısını sizler için derledik.

Mersin Kamp Alanları Ve Gezi Rehberi

Doğu Akdenizin en büyük şehirlerinden biri olan Mersin,Türkiye’nin nüfus bakımından 10.büyük şehri’dir ve ayrıca büyükşehir statüsüne  sahiptir. Anamur,Bozyazı,Aydıncık,Gülnar,Mut,Silifke,Erdemli,Mezitli,Toroslar,Yenişehir,Akdeniz,Tarsus,Çamlıyayla ilçelerine sahiptir. Mersin’in kuzeyinde Karaman, Konya ve Niğde bulunuyor. Doğusunda ise Adana, batısında ise Antalya bulunuyor.

1-Talat Göktepe Kamp Alanı

Mersin Kamp Alanları Ve Gezi Rehberi – Talat Göktepe Kamp Alanı

Erdemli’nin en büyük çamlık alanı burada bulunur oldukça geniş bir alanda yer almaktadır, çamlığın ilerisinde mavi bayraklı bir plaj bulunmaktadır. Erdemli Çamlığı; Piknik alanları, çadır ve kamp alanları, karavan alanları için deniz kenarında bulunan yeşil ağaçların içinde bir parktır. Plajı ince kumları, kayalıklı ve çakıl taşları bulunan uzun ince bir plajdır. Kamp alanında : Tuvalet, elektrik, su, duş, buzdolabı gibi bir çok imkanı da içerisinde bulunduruyor. Duş, tuvalet, elektrik ücretsiz fakat buzdolabı kiralanıyor ve çamlığın hemen yanında buz gibi akan ve soğuk su diye bilinen bir dere var yazın tatilciler ve yerel halk bu soğuk su kanalını tercih ediyorlar. Ayrıca deniz kenarı kamp alanları içerisinde Erdemli Talan Göktepe Çamlığı en büyüklerinden biridir.

HARİTADA GÖRÜNTÜLE

2-Pullu Camping

Mersin Kamp Alanları Ve Gezi Rehberi – Pullu Camping

Anamur Bozdoğan mevkiinde bulunan Pullu kamp alanı 35 yılı aşkındır hizmet veriyor. Bu kamp alanına kamp çadırınızı kurup denizin güzel görüntüsünün keyfini çıkartabilirsiniz. Mamure Kalesi’nin eşsiz görüntüsüyle bütünleşen Pullu Camping sessiz, güzel havası, manzarası ile yazın kampçılarını bekliyor. İşletmeciliğini M. Sırrı Yılmaz’ın yaptığı mekana her yıl Dünyanın farklı ülkelerinden gelen yerli ve yabancı misafirlere yaz boyunca daha kaliteli bir tatil geçirmeleri için işletme yenilendi.

Geniş kahvaltı menüsü, sıcak yemek, ızgara çeşitleri ve balıktan oluşan sabah, öğlen ve akşam yemeklerinin yanı sıra duş, çamaşırhane ve gazinosuyla tatilcilere keyifli bir tatil sunmayı amaçlıyor. Ayrıca kamp yeri çocukları da unutmamış çocuklar için de oyun parkı bulunuyor.180 adet çadır kurulabilecek kapasitesi ve 30 karavanın park edebileceği imkânı olan tesisler 1000–1500 kişi kapasitesinde olup Günübirlik piknikçilerin de ağırlıyor. Bu güzel ferah kamp alanında dilediğiniz gibi kamp kurup tatilinizin tadını çıkarabilirsiniz.

HARİTADA GÖRÜNTÜLE

3-Erdemli Belediyesi Çadır Kamp Alanı

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren bu kamp alanı bir aile kamp alanıdır. Yaz sezonunda Haziran ayında hizmet vermeye başlayan ve Eylül ayına kadar açık kalacak olan Kocahasanlı Halk Plajı Aile Kamp Alanı şehir hayatından sıkılanlara ve doğa tutkunlarına güzel bir fırsat sunuyor. Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Kocahasanlı Halk Plajı Aile Kamp Alanı’nda bulunan çadır kampları, doğaseverlerin ilgisini çekiyor.

Mersin Kamp Alanları Ve Gezi Rehberi – Erdemli Belediyesi Çadır Kamp Alanı

Toplam 100 çadır ile hizmet veren Kocahasanlı Halk Plajı Aile Kamp Alanı’ndaki çadırları günlüğü 60 TL’den kiralayabilirken, kendi çadırları ile kamp yapmak isteyenler ise sadece 40 TL vererek kamp alanı kiralayabiliyorlar. Günü birlik, haftalık veya aylık kira ödemesi yapabiliyor. Çadırların içerisinde aydınlatma ve yatak yer alırken, ayrıca bay/bayan tuvaletleri, soyunma kabini ve duşlardan da çadırları kiralayanlar ücretsiz olarak faydalanabiliyor. Aileniz ile birlikte güvenle kampın keyfini çıkarabilirsiniz.

HARİTADA GÖRÜNTÜLE

4-Akçakıl Camping

Mersin Kamp Alanları Ve Gezi Rehberi – Akçakıl Camping

Taşucu’nun yaklaşık 3 km ilerisinde mükemmel bir denize sahip küçük bir kamp alanı, Akçakıl adından da anlaşılacağı gibi plajı beyaz çakıl taşlarıyla kaplı. Akçakıl camping’ de ister çadırınızla ister karavanınızla veya bulunan küçük bungalov evlerinde de konaklayabilirsiniz. Ayrıca Akçakıl sadece ailelere hizmet veren bir işletme. Tesise günü birlik de giriş yapılabiliyor. Plajda her bungalova ait bir şemsiye ve 2 şezlong bulunuyor. Günübirlik giriş yapanlar için de ayrı şezlongların bulunduğu bir alan mevcut.

Eğer kendi getirdiğiniz yiyeceklerden yemek istemiyorsanız veya yiyecek bir şeyler getirmediyseniz yanınızda bu şirin, güzel restorandan faydalanabilirsiniz. Bu güzel deniz manzarasından faydalanarak yemeğinizin tadını çıkartabilirsiniz. Restoran’da isteğe göre öğle ve akşam yemeği de servis ediliyor. Balık ve ızgara çeşitleri de mevcut.

2019 Yaz fiyatları henüz belli değil.

2019 Kış fiyatları (Bungalov evleri için) 180-200 TL arasında değişiklik göstermektedir.

HARİTADA GÖRÜNTÜLE

5-Akkum Gençlik Kampı

Mersin Kamp Alanları Ve Gezi Rehberi – Akkum Gençlik Kampı

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Narlıkuyu Beldesinde bulunuyor. Kamp organizasyonuyla gençlere dostluk, sevgi, saygı ve paylaşmayı aşılamak istediğini söyleyen Akkum Gençlik ve İzcilik Kampı Müdürü Mehmet Ali Avcı, tesisin, 13-17 ve 16-17 yaş grubu gençlerin hizmetinde olacağını belirtti. Mehmet Ali Avcı, yaklaşık 27 bin metrekare alan üzerine kurulan, 4 kişi kapasiteli 40 oda bulunuyor. Ayrıca tesiste Voleybol, Basketbol, Futbol, Yüzme, Masa tenisi vb. sporlara imkanlara ve El sanatı, Halıcılık gibi sanatsal faaliyetler sunulduğunu söyledi.

HARİTADA GÖRÜNTÜLE

6-Boğsak Kamping

Mersin Kamp Alanları Ve Gezi Rehberi – Boğsak Kamping

Mersin Kamp Alanları ve Gezi Rehberi yazısında Mersin’in Silifke ilçesinde yer alıyor. Tam bir aile kamp alanıdır ailenizle kamp çadırlarınızı buraya kurup bu güzel manzaranın tadını çıkartabilirsiniz. İster çadırınız da ister karavanınız da kalabilirsiniz. Karavanlar için karavan alanı bulunuyor karavanınızı buraya park edebilirsiniz. Eğer çadır veya karavanda kalmak istemiyorsanız çevre pansiyonlarda da kalabilirsiniz. Burada sandallar ve teknelerde bulunuyor isterseniz güzel bir deniz gezintisi de yapabilirisiniz.

HARİTADA GÖRÜNTÜLE

7-Atakent Belediyesi Kapızlı Kamp Alanı

Kamp merkezi Mersin iline 90 km uzaklıktaki Silifke ilçesi Kapızlı mevkiindedir. Kamp alanı 16 bloktan oluşuyor ve içlerinde duş, tuvalet, elektrik ve dolaplar bulunmaktadır. Ayrıca kampta Voleybol, Basketbol, Tenis, Badminton, Mini futbol, Masa tenisi gibi spor aktivelerinin yapılabileceği gibi El sanatları, Tiyatro, Müzik, Halk Oyunları, Deniz Aktiviteleri  bulunmaktadır. Ayrıca kamp kapasitesi 580 kişidir. Ayrıca kampın bir amacı da çeşitli kentlerden gelenlerle güzel dostluklar edinerek, gece eğlenceleri düzenleyip çadır tatilini daha eğlenceli hale getirmeye çalışmak. Burada çok ucuz bir ücrete daha fazla tatil yapma fırsatınız olabilir.

HARİTADA GÖRÜNTÜLE

Mersin’de Gezilecek Yerler ;

1-Cennet Cehennem Çökükleri

Mersin Kamp Alanları Ve Gezi Rehberi – Cennet Cehennem Çökükleri

Mersin’de gezilecek yerler denilince akla gelebilecek ilk yerler den biridir. Mersin’in Silifke ilçesinde bulunuyor. Fazlasıyla derin olan bu çöküklerin oluşmasının sebebi  karstik yapının yıllar içerisinde yağmur ve doğal koşulların etkisiyle çökmesiyle meydana geliyor.

Cennet Çöküğünün derinliği 70 metreye ulaşıyor elips biçimdeki ağız kısmının çapları 250 ve 110 metre, çöküğün güney ucunda yer alan küçük kilise inanç turizmi için önem taşıyor girişindeki kitabede yer alan bilgilere göre bu kilisenin MS    5.yılda Aziz  Paulus tarafından Meryem Ana’ya ithafen yapıldığı belirtiliyor. Cennet Çöküğü’ne 452 basamaklı taş bir merdivenle iniliyor. Kilise 300. basamakta bulunuyor. Denizden yüksekliği 135 m.

Cehennem Çöküğü

Cehennem Çöküğü, Cennet Çöküğü’nün 75 m kuzeyinde yer alıyor. İçerisine inilmesi çok zor olan obruğun ağız çember çapları 50 ve 75 m, derinliği ise 128 metreye ulaşıyor. Tam bir adrenalin tutkunlarına göre. Mitolojiye göre, Zeus, alevler kusan yüz başlı ejderha Typhon’u buradaki bir kavgada yendikten sonra, onu Etna Yanardağı’nın altına sonsuza dek kapatmadan önce bir süre Cehennem çukurunda bekletmiş.

Mağaralara giriş ücretlidir. Müze kartınız bulunuyorsa ücretsiz girebilirsiniz.

HARİTADA GÖRÜNTÜLE

2-Yumuktepe Höyüğü

Mersin Kamp Alanları Ve Gezi Rehberi – Yumuktepe Höyüğü

Anadolu’nun en eski yerleşim yerleri arasında yer alıyor ayrıca dünyada tarımın yapıldığı ilk yerler arasında yer alıyor. İlk buğdayın yetiştiği, ilk mührün kullanıldığı demir ve bakır dökümünün yapıldığı yerdir. Önemli tarım ve sosyal bir kenttir, M.Ö 7000’li yıllara uzanması ve bu dönemden on üçüncü yüzyıla kadar kesintisiz yerleşim yeri olması nedeniyle Medeniyetler Beşiği adıyla da anılıyor. Ayrıca 6500 yıllık olduğu belirlenen bir saray kalıntısı tespit edildi, tarih severlerin oldukça ilgisini çekti ayrıca alana girmek ücretsizdir.

HARİTADA GÖRÜNTÜLE 

3-Adam Kayalıklar

Mersin Kamp Alanları Ve Gezi Rehberi – Adam Kayalıklar

Mersin Kamp Alanları ve Gezi Rehberi yazısında Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Adam Kayalar Şeytan vadisinde yer alıyor. İsmini üzerinde bulunan insan kabartmalarından alıyor. Binlerce yıldır gizemini koruyan Adam Kayalar ulaşımı zor olan bir vadi yamacında ziyaretçilerini karşılıyor. 9 niş içerisinde 4 kadın, 11 erkek,2 çocuk, 1 dağ keçisi ve Roma kartalı figürleri bulunmakta.

HARİTADA GÖRÜNTÜLE

4-Köşekbükü Mağarası

Mersin Kamp Alanları Ve Gezi Rehberi – Köşekbükü Mağarası

Mersin’de Anamur’da bulunup, Ovabaşı mahallesinde yer almaktadır. Mağara 500 m²’lik alana sahiptir. Mağaranın 2000 yıllık bir geçmişe sahip olduğu söylenmektedir. Bu mağaraya hem şifa bulmak hem de ziyaret için gelebilirsiniz. Bu mağaranın astım hastalarına da iyi geldiği söylenmektedir. Köşekbükü Mağarası 3 bölümden meydana gelmiştir. Birinci bölümünün adı Huzur, ikinci bölümünün adı Şifa, üçüncü bölümünün adı Dilek’tir.

HARİTADA GÖRÜNTÜLE

5-Anamur Çayı

anamur çayı ile ilgili görsel sonucu
Mersin Kamp Alanları Ve Gezi Rehberi – Anamur Çayı

Mersin ilinin Anamur ilçesinde yer alan Anamur Çayı 35 kilometre uzunluğundadır. Dragon Çayı olarak da bilinen Anamur Çayı Toroslar’ın eteklerinden başlayıp Çatalyatak, Kızcağız ve Yellice tepelerinden akarak Akdeniz sularına dökülmektedir. Mesire yerlerinde buz gibi suya girebilir, balık avlayabilir, tutamazsanız oradaki restoranlarda Alabalık yiyebilirsiniz.

HARİTADA GÖRÜNTÜLE

6-Mamure Kalesi

Mersin Kamp Alanları Ve Gezi Rehberi – Mamure Kalesi

Mersin’in Anamur ilçesinde bulunan bu kale Anadolu kalesi gibi antik temeller üzerine inşa edilmiştir. Büyük kesme taşlardan yapılmış olan antik temellerin, hangi tarihte ve kimler tarafından yapıldığı tam tespit edilememiştir. Kale üç bölümden oluşmaktadır. Yüksek duvarlarla ayrılmış doğudaki iç avlu, batıdaki dış kale ve bunların güneyindeki kayalıklar üzerine inşa edilmiş iç kaleden oluşmaktadır. Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular, Karamanoğulları ve Osmanlılar gibi birçok uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. Mersin’e gelirseniz bu yapı harikasını görmeden gitmeyin.

HARİTADA GÖRÜNTÜLE

7-Dağpazarı Kilisesi

Dağpazarı, antik ismi Coropissos olan bir kenttir. Karaman’dan Silifke’ye inen bir antik yol üzerindedir. Kilise, Dağpazarı Köyü yerleşim alanı içerisinde, üç nefsi, yarım kubbeli ve apsisli bir kilisedir. Bizans dönemine ait kubbeli kilisenin apsisi ve bazı duvarları günümüze ulaşmıştır. Kilisenin en dikkat çeken yapısı çok sayıda hayvan ve geometrik desenlerle süslenmiş taban mozaiğidir. Muhtemelen M.S 5. yüzyıl dönemlerine ait bu kilise ziyaretçilerini bekliyor.

HARİTADA GÖRÜNTÜLE

8-Uzuncaburç Kalıntıları

Mersin Kamp Alanları Ve Gezi Rehberi – Uzuncaburç Kalıntıları

Mersin Kamp Alanları ve Gezi Rehberi yazısında Silifke’nin 30 km kuzeyindeki Uzuncaburç beldesinde yer alıyor. Helenistik Dönemde Olba Krallığı’nın ibadet yeri olan Uzuncaburç, Roma İmparatorluğu egemenliğinde, M.S 72’de kendi adına para basabilen yeni bir siteye dönüşmüştür. Kentteki, Zeus Tapınağı, burç ve piramit çatılı anıt mezar yapıları Helenistik Çağ izleri taşırken, sütunlu cadde, tiyatro, tören kapısı, antik çeşme, Şans Tapınağı ve Zafer Kapısı Roma döneminden kalma yapılar olarak biliniyor. Bizans’ın ardından bölgede hakimiyet kuran Türkler’in, şehri yüksek kulenin ismiyle anmaya başlamasıyla Uzuncaburç ismi günümüze kadar ulaştı.

HARİTADA GÖRÜNTÜLE

9-Yedi Uyurlar Mağarası (Ashab-ı Kehf)

Mersin Kamp Alanları Ve Gezi Rehberi – Yedi Uyurlar Mağarası

Bu mağaranın ismin Yedi Uyurlar olmasının bir hikayesi vardır. Yedi Uyurlar efsanesi Ashab-ı Kehf olarak, ‘Kehf Suresi’nde yer alıyor. Ancak kutsal kitapta da olayın gerçekliliği konusunda kesin bir şey söylenmiyor.

Hikayeye göre ;

Afşin şehrinde yaşayan Yemliha, Mekselina, Mislina, Mernuş, Debernuş ve Şazenuş adlı 6 kişi Putperestliği bırakarak din değiştirir. Ancak hükümdar bunu kabul etmeyerek herkesi putperest yapmak ister. Altı genç bu zorlamayı reddederek hükümdardan kaçar ve ibadet etmek için bir dağın yolunu tutarlar. Bu sırada Kefeştetayyuş adlı çoban ve köpeği Kıtmir de gençlere katılarak Yedi Uyurlar’ı oluştururlar.

Yedi Uyurlar

Dağa yaklaşan Yedi Uyurlar bir mağaraya girerler. Mağarada dua eder ve merhamet dilerler. O sırada hükümdarın askerleri bu gençleri mağaraya hapsederek onları ölüme terk eder. 300-309 yıl arası arası derin bir uykuya dalan gruba bu koca yıl sanki bir gece gibi gelir. Şehre inmek için yola çıkan Yemliha, karşısında bambaşka bir şehir görünce bir şeylerin ters gittiğini anlar. Dönemin hükümdarı ile tanışıp olayları anlattıktan sonra uykusunu alamadığını, yeniden uyumak istediğini söyler ve arkadaşlarıyla yeniden uykuya dalar. Bunun bir mucize olduğunu düşünen halk daha sonra mağaranın önüne mescid yaparak Yedi Uyurlar’ı şereflendirmişlerdir.

HARİTADA GÖRÜNTÜLE

İndirim Kuponları ve Güncel Haberler İçin Bültene Kaydolun.

2 YORUMLAR

  1. Kutsal kitapta efsane yer almaz, hakikat yer alır, kutsal kitap bir tarih ya da edebiyat kitabı değil erdemli yaşamanın ve mutluluğa erişmenin yolunu anlatır. Bu vesileyle kitapta geçen her şey hakikattır. Yedi uyurlar da bu hakikatten bir nüvedir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş:

En Yeni

İlgini Çekebilecek İçerikler
Keşfet

Kamp Yemekleri: Açık Havada Lezzetli ve Pratik Tarifler

Kamp yaparken doğanın güzelliklerini keşfetmenin yanı sıra, lezzetli ve...

Kamp Ateşi Nasıl Yakılır? İpuçları ve Güvenlik Önlemleri

Kamp deneyiminin en önemli parçalarından biri olan kamp ateşi,...

İlk Kez Kamp Yapacaklar İçin Altın Tavsiyeler

Kamp yapmak, doğayla iç içe olmanın ve günlük yaşamın...

Türkiye’de Gezilecek Yerler: Büyüleyici Bir Keşif Rehberi

Türkiye, tarihi ve kültürel zenginlikleri, muhteşem doğal güzellikleri ve...