Rusların Yeni Favorisi Yerköprü Şelalesi

Ziyaretçilerinin saklı cennet olarak adlandırdığı, Mersin ilinin Mut ilçesinde bulunan Yerköprü Şelalesi ziyaretçilerinin çoğunluğunu Rus turistler oluşturmuştur. Yerköprü, 2021 yılında Rus turistlerin gözdesi haline gelmiştir.

Yerköprü Şelalesi

Mersin ilinin Mut ilçesinde bulunan Yerköprü Şelalesi, Türkiye’nin koruma altına aldığı bir tabiat anıtıdır. 30 metrelik bir şelaleye ve içerisinde de bir göle sahiptir. Pandemi sürecinde sokağa çıkma yasaklarıyla ve orman yangınları sebebiyle bu şelaleye yapılan ziyaretçi girişleri kısıtlıydı. Yasakların kalkmasıyla birlikte yerli turistlerin ilgisini üzerine çektiği gibi uluslararası ziyaretçileri de kabul etmeye başlamıştır. Yasakların kaldırılmasıyla birlikte Yerköprü Şelalesi’ni 1.5 ay içerisinde 15.000 kişi ziyaret etmiştir. 2021 yılında yabancı turistlerin içerisinde bu şelaleyi en çok ziyaret edenler ise Ruslar olmuştur. 

Yangınlar ve Pandemi Sonrası Toparladı

Türkiye’nin doğal güzelliklerinden biri olan Yerköprü Şelalesi ziyaretçilerinin içerisinde huzurla gezmesini, görmesini sağlıyor. Turkuaz gölü, 30 metre yükseklikten suyla buluşan şelalesiyle ziyaretçiler temiz bir hava içerisinde vakit geçirebiliyor. Yerköprü Şelalesi son dönemlerde doğaseverlerin ilgi odağı haline gelmiştir.

2020 yılında Yerköprü Şelalesi’ne girişler pandemi dolayısıyla ve yaşanan orman yangınları sebebiyle kısıtlanmıştı. Mut Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Salğur, kısa sürede 15.000 ziyaretçi alan bu şelalenin önümüzdeki senelerde 100.000 ziyaretçi hedeflediklerini belirtmiştir. Son zamanlarda en çok ilgi gösteren ziyaretçilerin Rusya’dan gelen yabancı turistler olduğunu söylemiştir. Yerköprü Şelalesi‘ni gören Rus turistler bu şelaleyi herkesin görmesini istediklerini söylemişlerdir. “Ben herkesi bu tabiat anıtını görmeye davet ediyorum.” diyen Salğur, turistlere çağrıda bulunmuştur.

Yerköprü Şelalesi
Yerköprü Şelalesi / Fotoğraf: Gülcan Acar

Yerköprü Şelalesi’nde Doğallık

Hüseyin Salğur, Yerköprü Şelalesi’ni seyir teraslarının olduğu, merdivenlerinde fotoğraflar çekilebilecek ve huzur bulunacak bir ortam olarak tanımlamıştır. Yerköprü şelalesi içerisinde bulunan gölde balık avı yasaktır. Bu sayede göl içerisindeki balıkların sağlıklı bir şekilde yüzdüğü de görülebilir. Hüseyin Salğur, tüm insanlığın bu güzelliği görmesini istediğini söylemiştir. Salğur, Yerköprü Şelalesi için: Biz ne kadar söylesek de buraya geldiklerinde farkına varacaklar.

Rus Turistlerin Gözü Üzerinde

Yerköprü Şelalesi’ni gezen Rus ziyaretçiler, Türkiye’nin mutlaka ziyaret edilmesini istediklerini ve doğasını çok beğendiklerini söylemiştir. Şelaleyi muhteşem bir doğa harikası olarak tanımlayan turistler herkesi bu doğal güzelliği görmeye davet etmişlerdir. Şelale ziyaretçilerinden yabancı turistler, “Türkiye’deyseniz bu güzelliği mutlaka görün” diyor. Yerli turistler de “Kendinizi cennete hissediyorsunuz.” diyerek övüyor.

Rusya/Varonej‘den gelen Yula Novikov, Türkiye’ye üçüncü kez geldiğini, şelaleyi ilk kez ziyaret ettiklerini ve şelaleyi çok güzel bulduğunu söylemiştir. Kaynak: İHA

Şelaleyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistler seyir terasındaki manzaranın çok güzel olduğunu söylemişlerdir. Zamanla yıldızı parlayacak bir doğa harikası olduğunu söyleyerek övgülerde bulunmuşlardır.

Almanya’dan Türkiye’yi ziyaret eden gurbetçi vatandaşlar ilk olarak ismini duyarak geldiklerini söylemişlerdir. Doğanın tam ortasında bulunan Yerköprü Şelalesi’nin çok güzel olduğunu ve çocuklu ailelerin rahatça gezebileceğini söylemişlerdir.

İndirim Kuponları ve Güncel Haberler İçin Bültene Kaydolun.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş:

En Yeni

İlgini Çekebilecek İçerikler
Keşfet

Makedonya’da Gezilecek Yerler ve Yaşam

Makedonya, Balkanların kendi küçük ama sahip oldukları büyük ülkesi....

Seyahat Sigortası Nedir? Ne İşe Yarar?

Seyahat sigortası hastalık, yaralanma, kazalar, uçuş veya diğer ulaşım...

Küresel Isınma Nedir? Küresel Isınmayı Nasıl Önleyebiliriz?

Küresel ısınma, insan etkinliklerinin atmosferde neden olduğu gaz yayılmaları...

Dünyanın En Büyük Gölleri

Durgun suyu ve sessizliğiyle bakan herkese ilham veren göl...