Emekli Gezgin’in Hakkari Hayranlığı

İstanbullu Yakut Öztürk, dünya turu hayalini 74 ülkeyi gezerek gerçekleştirirken, herkesin Hakkari ilini mutlaka görmesi gerektiğini söyledi.

Gezgin Bir Emekli

İstanbul doğumlu, 54 yaşındaki Yakut Öztürk, İzmir’de emekli olduktan sonra dünyanın farklı yerlerini görmek istedi. Çocukluk hayali olan dünya turunda ise Hakkari’nin dağlarına, akarsularına, şelalerine hayran kaldığını söyledi.

Satın alma ve pazarlama birimlerinde yıllarca çalışan Yakut Öztürk, 43 yaşında emekli oldu. Emekliliğinin ardından Balıkesir’e yerleşti. Ardından çocukluğundan beri hayalini kurduğu dünyayı gezme hayalini gerçekleştirmek için Güney Amerika’ya gitti.

Güney Amerika’da altı ay içerisinde birçok ülke gezmiş, ardından Uzak Doğu ve Afrika’yı görmüştür. Yakut Öztürk, karavanıyla Avrupa’yı gezerek dünya turunu bitirmiş.

Dünyanın En Güzeli: Hakkari

Yakut Öztürk, dağcılık yapıyor ve bisiklet sürüyor. 2020 senesinde başladığı Türkiye turunda, Akdeniz, Ege, Karadeniz, İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerini gördü. En sonunda ise Hakkari’ye ulaştı.

Kentin yüksek rakımı, dağları, yaylaları kendisini çekerken Öztürk en çok yöre halkının misafirperverliğini sevdi.

Yakut Öztürk, yaptığı röportajlarda, emekli olunca dünyayı gezmek için yola çıktığında tek başına olduğu için tereddüt ettiğini söylüyor. Her şeyin hayal kurmakla başladığına inanan Öztürk, sırt çantasıyla birlikte dünyayı gezmeye başladığını anlatıyor.

Dört Mevsim Doğası Büyüledi

74 ülke gören Yakut Öztürk, gittiği tüm ülkeleri kuzeyden güneye doğru gezdiğini, 15 bin kilometre yol yaptığını söylüyor. Öztürk, “Hayallerimi gerçekleştirme yolunda her sene bir bölge ilerledim” diyor.

2005 yılından beri dağcılık yapan Yakut Öztürk, bu sebeple çok yer gördüğünü anlatıyor. Türkiye’nin en güzel yerlerinden olan Hakkâri için “İsterim ki herkes gelip Hakkari’yi görsün” diyor.

”Alpler Falan Hikaye”

Yakut Öztürk, Hakkari’nin, el değmemiş bir doğası olduğuna inanıyor. Hiçbir yerde bulunmayan bir misafirperverlik olduğunu ve yöre insanının çok güzel olduğunu söylüyor.

Öztürk dünya turundan sonra Hakkâri için şöyle konuşuyor: Burası oldukça güvenli bir yer, hiçbir tereddüde gerek yok. Birileri hala kayak yapıyor, birileri rafting yapıyor, işte birileri kaya tırmanışı yapıyor. Her şeyin bir arada yaşanabileceği olağanüstü bir coğrafya. Böyle bir yer yok. Alpler filan bence hikâye.

İndirim Kuponları ve Güncel Haberler İçin Bültene Kaydolun.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş:

En Yeni

İlgini Çekebilecek İçerikler
Keşfet

Makedonya’da Gezilecek Yerler ve Yaşam

Makedonya, Balkanların kendi küçük ama sahip oldukları büyük ülkesi....

Seyahat Sigortası Nedir? Ne İşe Yarar?

Seyahat sigortası hastalık, yaralanma, kazalar, uçuş veya diğer ulaşım...

Küresel Isınma Nedir? Küresel Isınmayı Nasıl Önleyebiliriz?

Küresel ısınma, insan etkinliklerinin atmosferde neden olduğu gaz yayılmaları...

Dünyanın En Büyük Gölleri

Durgun suyu ve sessizliğiyle bakan herkese ilham veren göl...