7 Maddede Doğada Elektrik Sorunu Nasıl Çözülür?

Doğada Ki Enerji Kaynaklarımız

Her ne kadar doğada zaman geçirmeyi sevsek de bağımlısı olduğumuz teknolojik ürünleri elimizden bırakamıyoruz. Rahatlamak ve kafa dinlemek için kamp yapsak da iş, iletişim ya da fotoğraf çekmek için kullandığımız telefonlar vazgeçilmez olmuş durumda. Kimi zaman da yanımızda dizüstü bilgisayarlar bulunuyor. Ayrıca aydınlatma için de şarjlı pillere ihtiyaç duyuyoruz. Doğa da geçirdiğimiz zamanda 7 Maddede Doğada Elektrik Sorunu Nasıl Çözülür? Sorusu kafamızda hep bulunur. Bu cevap için birçok ürün bulunmaktadır.

Örneğin; yanınızda büyük boyutlu taşınabilir şarj aletleri taşıyabilirsiniz ancak bu sizi elektriksiz bir plajda 2-3 gün idare edebilecektir. Bunun için taşınabilir şarj aleti yanına solar enerji paneli alabilirsiniz.

Bugün bu gibi ürünlerin artıları, eksileri ve ne kadar işe yaradıkları hakkında konuşacağız. Yeni ürünlerin doğması için çok müsait olan bu sektör şu an ilerlediği kadarıyla kısmen işimize yaramaktadır. Gelin doğada elektrik üretmenin yollarına birlikte bakalım.

1. Solar Enerji Panelleri / Güneş Enerjisi Panelleri

Günümüzde ev ve işyerlerinde de kullanımı oldukça yaygın olan güneş enerjisi, 7 Maddede Doğada Elektrik Sorunu Nasıl Çözülür? sorusunu da büyük ölçüde cevaplıyor. Küçük boyutları sayesinde çantaya kolayca sığabilen ve ihtiyaç halinde hemen kurulabilen bu ürünler gün boyu güneşten elektrik üretmemize yaramaktadır. Boyutları nedeniyle su ısıtıcı ya da elektrikli ısıtıcı çalıştırmasa da yaz güneşi karşısına doğru açıda yerleştirildiğinde taşınabilir şarj aletleri, telefon ya da 12v ile çalışan su pompalarını çalıştırabilir. Piyasa da birçok seçeneği mevcut olan bu üründen performans almak için yaz aylarını tercih etmelisiniz. Kış aylarında güneşli günlerde çalışsa da verim alamadıktan sonra boşuna ümitlenmek olur. Genel fiyat aralıkları 300-500 TL civarındadır.

2.Taşınabilir Şarj Aletleri

Günümüz şartlarında herkesin evinde bulunan bu minik ama hayat kurtaran şarj kutuları, nam-ı diğer adıyla powerbanklar. 7 Maddede Doğada Elektrik Sorunu Nasıl Çözülür? sorusunu yanıtlamakta. İçindeki pil kapasitesine göre ağırlığı ve fiyatları artmaktadır. Örneğin 30.000 mAh değerinde ki bir şarj kutusu doğada ortalama 2-5 gün sizi idare edebilir. Ayrıca üzerinde güneş paneli olan modelleri de bulunmaktadır. Genel Fiyat aralıkları 200-400 TL civarıdır.

3.USB ile şarj edilebilir piller

Doğa da akşam olunca bir ışık kaynağına ihtiyaç duyuyoruz. Kafa lambası ya da çadır lambası gibi birçok ürün bulunmakta ve bunların büyük çoğunluğu pillerle çalışıyor. Bu ürün bizleri pil sarfiyatından korumakla kalmıyor aynı zamanda doğada kolaylıkla şarj edebilmemize olanak sağlıyor. Telefonların şarj kablolarıyla şarj olabilen bu ürün ayrıca sürdürülebilir enerji sağlıyor. Ortalama şarj süresi 8 saat olan ürünün genel fiyat aralıkları 50-100 TL arasındadır.

4.Güneş Enerjili Aydınlatma Sistemi

Solar enerji panellerine göre daha fazla yer kaplayan bu üründe ek olarak ampuller ve şarj kutusu bulunuyor. Ampullerindeki uzun kablolar sayesinde kamp alanını rahatça aydınlatabilen bu ürün tam şarjlı haliyle bir akşamı çıkarabiliyor. Şarj etmek için de güneş panelini doğru açıda ayarlayıp akü bölümüne kablo ile bağlıyoruz. Yaz günü 12 saat civarında kendini doldurabiliyor. Ayrıca 220 V ile de dolum yapılabiliyor. Evet bu ürün de 7 maddede doğada elektrik sorunu nasıl çözülür? Konusunda bize yardımcı oluyor. Fiyatları ise 150-350 TL arasında değişiyor.

5.Solar Enerjili ve Powerbanklı Çadır Lambası

Su geçirmez yapıya sahip olan bu ürün, birçok ürünün birleşimi gibi diyebiliriz. Üzerindeki kancası sayesinde çadırın içine asılabiliyor ve üzerinde bulunan USB çıkışı ile de telefon/tabletler şarj edilebiliyor. Başka bir güç kaynağından şarj edilebildiği gibi tepesinde bulunan güneş paneli sayesinde kendi pilini doldurabiliyor. Birçok ürünü çantada taşımaktan kurtaran bu küçük lamba doğada epey işimize yarar gibi. Sadece boyut olarak içinde küçük pil barındırdığından elektronik cihazlara yetmeyebilir. Fiyatları 50-150 TL arasında satılıyor.

6.İnvertör Çevirici

Eğer Kampınızı karavanla ya da aracınızla yapıyorsanız bu ürün tam size göre. Araçtan aldığı enerjiyi 220 volt elektrik enerjisine çevirebilen bu ürün, doğada elektrikli su ısıtıcı, elektrikli soba gibi ürünlerin kullanılmasına olanak sağlıyor. En önemlisi de aracın tutarsız çalışmasından doğacak akım dalgalanmalarının elektronik cihazınıza zarar vermemesi için düşük/yüksek voltaj kapaması gibi özellikleri bulunması. Tabi araç motoru da su yakmıyor, yakıt masrafını göz önüne alarak acil durumlarda kullanılabilir. Piyasa fiyatları 100-1000 TL aralarında seyretmektedir.

7.Mini Jeneratörler

Daha çok arabalı kamplarda yanınızdan ayırmak istemeyeceğiniz bu küçük elektrik üreticisi büyük abileriyle aynı işi yapıyor. Sadece taşımaya uygun yapısı nedeniyle yakıtı ara sıra kontrol etmek gerekiyor. Bu motor benzinle çalışmakta ve çalıştığında ürettiği enerjiyi elektrik enerjisine çevirmekte. Uzun soluklu yapacağınız kamplarda hayat kurtarıcınız olacak. 50 cm boyutu ile büyük bir benzin bidonunu andıran bu jeneratör sadece 15-20 kg ağırlığa sahip.  Fiyat olarak 2000-4000 TL arasında çeşitli ürünler bulunmaktadır. Diğer ürünlere göre bakılacak olursa biraz pahalı olsa da gözünüzü arkada bıraktırmayacak bir ürün olduğu kesin. Ancak 7 Maddede Doğada Elektrik Sorunu Nasıl Çözülür? Sorusunu ortadan kaldırıyor diyebiliriz.

İndirim Kuponları ve Güncel Haberler İçin Bültene Kaydolun.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş:

En Yeni

İlgini Çekebilecek İçerikler
Keşfet

Makedonya’da Gezilecek Yerler ve Yaşam

Makedonya, Balkanların kendi küçük ama sahip oldukları büyük ülkesi....

Seyahat Sigortası Nedir? Ne İşe Yarar?

Seyahat sigortası hastalık, yaralanma, kazalar, uçuş veya diğer ulaşım...

Küresel Isınma Nedir? Küresel Isınmayı Nasıl Önleyebiliriz?

Küresel ısınma, insan etkinliklerinin atmosferde neden olduğu gaz yayılmaları...

Dünyanın En Büyük Gölleri

Durgun suyu ve sessizliğiyle bakan herkese ilham veren göl...