1-Akyaka Kamp Alanı, Ula | Muğla
Muğla‘nın bağrında yatan Akyaka Orman Kamp Alanı hayatınız da görebileceğiniz en mükemmel kamp alanını sizlere sunuyor. Denize sıfır, ormanlık alanıyla sizlere sessiz, sakin, huzur dolu bir tatil vadediyor.
2-Olimpos Kamp Alanı, Kumluca | Antalya
Antalya Kumluca‘da bulunan Olimpos Antik Kenti ve plajı yaz kamp için uygun alanlardan biridir. Bölge Caretta Caretta kaplumbağalarının yavrulama alanı olduğundan sit alanı olarak korunmaktadır. Bu yüzden plajda çadır kurmak yasaktır. Ama bölgedeki ormanlık alanda çadır kurabileceğiniz alanlar mevcuttur.
3-Kabak Koyu Kamp Alanı, Fethiye | Muğla
Muğla’nın Fethiye ilçesindeki koy, ücretli ve ücretsiz birçok kamp alanı barındırıyor. Bölge, doğası, denizi ve manzarasıyla kampa farklı boyut kazandıracak yerlerden.
4-Ayder Ihlamurlar Altı Kamp Alanı, Çamlıhemşin | Rize
Ihlamurlar Altında Camping, Ayder Yaylası’nın Kalegon mevkiinde yer almaktadır. Geniş arazisiyle Kamp kurabileceğiniz nadir yerlerden biri olan kamp alanı, olca yeşil birazda nemli ortamı ile keyifli vakit geçirebileceğiniz yerlerdendir.
Kamp alanı içerisinde yeme-içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz kafeterya, günlük alışverişlerinizi yapabileceğiniz market, tv bay&bayan wc gibi birçok hizmet mevcuttur.
5-Erikli Yaylası ve Çifte Şelaleler Kamp Alanı, Teşvikiye | Yalova
Erikli Yaylası denizden 600 metre yüksekliğe sahip küçük bir yayladır. Özellikle hafta sonu piknikçiler ve akşamları da kampçılar tarafından kullanılsa da aşırı bir yoğunluk olduğunu söylemek zor. Gruplara denk gelmediğiniz sürece sakin bir kamp ortamı sizi bekliyor. Erikli Şelaleleri eşsiz doğa güzellikleri ile kamp kurmak ve Trekking yapmak isteyenler için harika bir mekandır.
6-Ballıkayalar Tabiat Parkı Kampı, Gebze | Kocaeli
Ballıkayalar, Kocaeli’nin Gebze ilçesi Tavşanlı köyü yakınlarında kayalık bir vadidir. Türkiye’de kaya tırmanışı sporunun başladığı yerdir. Tırmanış yapılan rotalar ilk olarak 1970’li yıllarda açılmıştır. İstanbul’a yakınlığı nedeniyle, tırmanışçılar buraya sıklıkla gelirler. Vadi, kuzey-güney doğrultusunda olması nedeniyle günün farklı saatlerinde bazı kayalar gölgede kalır. Böylece tırmanışçılar sıcak günlerde bile rahat tırmanma imkânı bulur.
7-Gito Yaylası Kampı, Çamlıhemşin | Rize
Gito Yaylası’nda 2070 metre yüksekten tüm Karadeniz ayaklarınızın altında, resmen sizin için poz veriyor; siz ise tepeleri aşarak tertemiz, bol oksijenli havanın keyfini sürüyorsunuz. Türkiye’nin en temiz oksijenini alacağınız yer aynı zamanda en yüksekte kamp yapabileceğiniz nadir yerlerden.
8-Ihlara Vadisi Kamp Alanları, Güzelyurt | Aksaray
Volkanik bir dağ olan Hasan Dağında yaşanan tektonik olaylar ve püsküren volkanlar yüzeyi kaplamıştır. Bölgede oluşan Ziga Kaplıcalarından fışkıran kaynak suyu bölgede ciddi bir yapısal değişime neden olmuştur. Tarih ve doğanın uyumu içerisinde huzur dolu kamp yapabileceğiniz muhteşem bir yer.
9-Kapadokya Kampı, Ürgüp | Nevşehir
Nevşehir’de bulunan Kapadokya bir çok turistin uğrak noktasıdır. Fakat kampı konusunda pek de adı geçmeyen bir yerdir. Ama Kapadokya kamp için çok uygun ve her türlü imkanın, güzelliğin olduğu bir yerdir, bu yüzden kamp severlerin mutlaka gitmesi ve deneyimlemesi gereken yerlenden bir tanesidir.
10-Kaz Dağları Kamp Alanları, Edremit | Balıkesir
Dünya’nın en temiz oksijenini soluya bileceğiniz, binbir pınarları kaz dağları efsaneleri, doğa güzellikleri ile kamp yapacağınız ve pişman olmayacağınız yerlerden. Kazdağlarrı Kamp Alanları ile mutlaka kamp yapmanız gereken yerlerden.
11-Borçka Karagöl Kamp Alanı, Borçka | Artvin
Dört bir yanı dağlarla çevrili olan Borçka Karagöl, Doğu Karadeniz’in biricik ili Artvin’in Borçka ilçesindedir. Doğa ile iç içe olup, ruhunuzu yenilemek için 1480 metre yükseklikte yer alan Borçka Karagöl sizleri bekliyor.
12-Patara Plajı Kampı, Kaş | Antalya
Akdeniz Bölgesi‘nin en uzun plajı olan Patara, Antalya ve Muğla sınırları arasında yer almaktadır. Patara, yaz aylarının bunaltıcı sıcaklığından kaçmak isteyenler için oldukça uygun bir yerdir. Kamp yapmak isteyenler için de Toros Dağları‘nın eşsiz manzarası ile uçsuz bucaksız kumsalın eşsiz birleşimi ile kampçıların vazgeçilmezleri listesindedir.
13-Ballıpınar Köyü, Erdek | Balıkesir
Balıkesir’in kuzeyinde bulunan Erdek ilçesine bağlı Ballıpınar köyü yarımadanın kuzey kıyılarında Marmara denizine nazır tam ortada bulunmaktadır. Yarımadaya batıdan ilerlerseniz Erdek merkezden geçerek 42 km sonra, doğudan ilerlersiniz Aşağıyapıcak tarafından 41 km sonra köye ulaşıyorsunuz.
14-İğneada Sahili Kampı, Demirköy | Kırklareli
Kırklareli’nin Demirköy ilçesine bağlı bir belde olan İğneada 22 km sahili ile Türkiye’nin en uzun sahillerinden biridir. Trakya’nın Karadeniz’e bakan bölgesinde yer alan sahil, gün doğumu için kaçırılmayacak fırsatlardan.
15-Aladağlar Milli Parkı Kampı, Çamardı | Niğde
1995 yılında Milli Park ilan edilen Aladağlar, biyo çeşitlilik bakımından oldukça zengin bir bölge. Aladağlar, genel olarak kaya tırmanışçıları ilgi alanına girse de kamp açısından da oldukça iyi bir bölgedir.
16-Yedigöller Milli Parkı Kampı, Bolu
Yedigöller, Batı Karadeniz bölgesinde, Bolu ilinin Kuzeyinde yer alır. Yedigöller doğal yaşamını güvenle koruyabilmesi için 1965 yılında milli park ilan edilmiştir. Yedigöller adını 1500 metre mesafede sıralanmış, 7 heyelan gölünden alır. Aynı zamanda bu göller Köknar ağaçlarının, sarı çamların, kızıl çamların ve kayın ağaçlarının sonbaharda turuncuya boyadığı ve eşsiz manzaralar oluşturduğu göllerdir.
17-Arapapıştı Kanyonu Kampı, Bozdoğan | Aydın
Arapapıştı Kanyonu, Kemer Barajı‘nı besleyen Akçay‘ın Aydın, Muğla ve Denizli sınırlarında kesiştiği noktada binlerce yıl içerisinde oluşmuş bir kanyondur. 6 kilometre uzunluğa ve 380 metre yükseliğe sahiptir. M.S 7. yüzyılda, Bizans hükümdarı Heraklius döneminde, Afrodisias‘ı doğu yönünden istila etmeye çalışan Arap ordularının karşısına, kale gibi dikildiği ve Arapları şaşkına çevirdiği için Arapların şaşırıp kaldığı yer anlamına gelen “Arapapıştı” ismini almıştır.
18-Salda Gölü Kamp Alanı, Yeşilova | Burdur
Suyunun temizliği ve turkuaz rengiyle oluşan güzel manzaranın yanı sıra, güneybatı ve güneydoğu kıyılarında yer alan küçük kumsallar, güzel kamp alanları sunuyor.Suyunun temizliği ve turkuaz rengiyle oluşan güzel manzaranın yanı sıra, güneybatı ve güneydoğu kıyılarında yer alan küçük kumsallar, güzel kamp alanları sunuyor.
19-Geyikbayırı Kampı, Konyaaltı | Antalya
Antalya’da bulunan Geyikbayırı Türkiye’nin en büyük kaya tırmanışı bölgesidir ve Dünya’da da sayılı bölgeler arasında yer almaktadır. Bir çok kamp alanının yanı sıra yapabileceğiniz bir çok aktivite de yer almaktadır. Örneğin; kaya tırmanışı, doğa yürüyüşü ve gün batımını en güzel şekilde izleyebileceğiniz sahilde dolaşmak. Şehire de oldukça yakın olan Geyikbayırı kamp için oldukça uygundur. birden fazla tesisin olduğu bu yerde ister bungalovlarda, ister çadırlarda, isterseniz de küçük evler kiralayıp istediğiniz kadar kamp yapabilirsiniz.
20-Kelebekler Vadisi Kampı, Fethiye | Muğla
Muğla ilinin Fethiye ilçesine bağlı olan Ölüdeniz beldesi sınırlarında kalan bir cennet alanıdır. Boyu 350 metreyi bulan sarp kayalıklarla çevrili olan vadi, 80’den fazla kelebek çeşidine ve özellikle Kaplan kelebeğine ev sahipliği yapar. Faralya Köyü içinde kaynağı bulunan ve 50 metrelik yükseklikten vadiye dökülen şelale muhteşem bir manzaranın oluşmasını sağlar. Şelaleden dökülen sular Akdeniz’e karışır.
21-Delikli Koy Kamp Alanı, Çeşme | İzmir
İzmir’in gizli kalmış cennetlerinden biri olan Alaçatı‘da bulunan Delikli Koy son dönemlerde oldukça rağbet görmektedir. Bembeyaz kayaların ve masmavi denizin eşsiz uyumu ile kamp yapmak isteyen ziyaretçilerini bekliyor.
22-Belgrad Ormanı Kampı, Sarıyer| İstanbul
İstanbul Sarıyer’de bulunan şehir içinde kamp yapılabilecek en güzel yerlerden biri denilebilir. Belgrad Ormanlarının sınırları içerisine girdiğiniz andan itibaren bambaşka bir havaya gireceksiniz. İstanbul’dan fazla uzaklaşmadan şehrin gürültüsünden kaçmak için en uygun yerlerden biri.
23-Livera Kamping, Maçka | Trabzon
Maçka’nın sıra dağlarından doğup Trabzon da denizle buluşan Değirmendere ırmağının havzasını oluşturan derelerin dik yamaçlı vadileri, sıralanmış dağları ve yeşil yaylaları , kendine özgün bitki örtüsü, 3082 rakımlı deve boynu buzulundan beslenen Çakıl Gölü, tarihi kaleleri, tapınakları, Manastırları, Kiliseleri , Şapelleri, Kemer Köprüleri, savaş mevzileri, tarihi mimari yapıları, tarihi yolları, mitolojik anlatımları, kültürü, yöresel mimari, gelenek ve festivalleri ile çeşitli doğa aktivitelerinin de yapıldığı turizm değerlerini, sürdürülebilir eko-Turizm anlayışıyla yöresel tatları, konaklama, karavan – çadır kampı ve doğa aktiviteleri gibi hizmetleri vererek sizlere sağlık kürü olabilecek dünyadaki bakir bir cennet.
24-Yenice Ormanları Kamp Alanları, Yenice | Karabük
Karabük ilinin Yenice ilçesi sınırları içerisinde yer alan Yenice Ormanlarında pek çok kamp alanı bulunmaktadır. Kamp yapılabilir yerler arasında Kent Ormanı, Şekermeşe, Sorgun Yaylası, Karabük Eğriova Göleti, Arboretum ve Darıyazı vardır.
25-Sinekli Yaylası Kampı, Beyköy | Düzce
Düzce’ye 33 km en yakın yerleşim yerine 6 km mesafede olan Sinekli Yaylası’na Beyköy, Uğur Köyü, Samandere Köyü ve Samandere Şelalesi güzergahından ulaşılmaktadır. Ayrıca Abat Gölü yol güzergahından da ulaşım sağlanmaktadır. 1.450 m rakım da bulunmaktadır.
26-Sülüklü Göl Tabiat Parkı, Mudurnu | Bolu
Sülüklü Göl Tabiat Parkı, Batı Karadeniz Bölgesi’nde bulunan Bolu ilinin Mudurnu ilçesideki Tavşansuyu köyü sınırları içinde yer almaktadır. Tabiat Parkı konum olarak Sakarya ile Bolu illerinin sınırını belirliyor. Bolu’nun Mudurnu ve Göynük ilçelerine, Sakarya’nın da Akyazı ilçesine bağlı Dokurcun mahallesine sınırı vardır.
Eksik ya da yanlış bilgi olduğunu mu düşünüyorsunuz? İletişim kanallarımızdan bize bildirerek düzeltmemize yardımcı olun.