Konu Başlıkları
Tekirdağ, Marmara‘ya ve Karadeniz’e kıyısı olan bir ilimizdir, Türkiye‘nin en kalabalık 23. şehridir. 2014 Yerel seçimlerinden sonra Büyükşehir unvanını almıştır. 11 İlçesi bulunmaktadır. Sizin için Tekirdağ kamp alanları ve gezi rehberi listesini hazırladık. Marmara Eğrisi, Çorlu, Çerkezköy ,Şarköy, Saray, Hayrabolu, Malkara, Muratlı, Süleymanpaşa, Ergene, Kapaklı.
Tekirdağ’ın Tarihi
Anadolu ile Balkanlar arasında geçit bölgesi, İstanbul’a yakınlığı sebebiyle Boğazlar üzerinden geçen Asya ve Avrupa kavimlerinin ilişkileri Tekirdağ’ı İstanbul tarihine sıkı sıkıya bağlamıştır. Tekirdağ sahil şeridinde yüzeyde yapılan araştırmalara göre İlk Tunç Çağı’nda yoğun olarak yerleşmelerin izine rastlanmıştır. Tekirdağ ili M.Ö. 4000 yıllarına kadar uzanan tarihi boyunca çeşitli uygarlıkların etkisi altında kalmıştır.
1- Ünal Camping
İstanbul-Tekirdağ yolu üzerinde Aytepe mevkiinde bulunmaktadır. Kamp alanları dışında Bungalov evleri de bulunmakta çadırda kalmak istemiyorsanız ve karavan’ınız da yoksa sizin için ideal olabilir. Ayrıca günübirlik ziyaretçilerine açık olan bu işletmede piknik yapıp denize girebilirsiniz. Tuvalet, Soyunma odası, Buzdolabı,Otopark gibi hizmetlerden ücretsiz yararlanabilirsiniz.
Bungalov evlerinde Buzdolabı, Masa, Sandalye ve Tezgah bulunmaktadır. Ayrıca bu kamp alanında wi-fi, güvenlik kamerası da bulunmakta. Acıkırsanız uzağa gitmenize de gerek yok kamp alanında zaten bir market bulunuyor buradan dilediğiniz kadar alışveriş yapabilirsiniz, kamp alanı ve bungalov ücretlidir.
2-Kastro Camping
Tekirdağ’ın Saray ilçesine bağlı Çamlıköy, Karadeniz’in kıyısına yaklaşık 3 kilometrelik bir plaja sahiptir, eski adı Kastro’dur. Tekirdağ da kamp yapabileceğiniz en güzel yerlerden biridir hemen yakınınızda akan akarsu, yemyeşil görüntüsüyle tam bir doğa harikası olan bu kamp alanı ücretlidir.
Ayrıca çadırınız yoksa veya yanınızda getirmek istemiyorsanız burada bulunan işletmeden belli bir ücret karşılığında alabilirsiniz, alanda çardak da bulunuyor sandalye ve masaya ihtiyacınız olmayacaktır ayrıca derede su bisikletine binip eğlenceli saatler yaşayabilirsiniz. Yaklaşık 120 çadır kapasitesi bulunuyor, araba veya karavan ile geldiyseniz onun için de bir ücret ödemelisiniz.
3-Mocamp Çınar Camping
Uçmakdere eski bir rum köyüdür, Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde. Marmara’nın kıyısındaki Işıklar Dağı’nın eteğinde İstanbul’a 200 km uzaklıktadır. Giriş ücretlidir ama içerideki tuvalet, su, elektrik ve mangalı ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Anı ölümsüzleştirip mükemmel fotoğraflar da çekilin şarjım biter diye korkmanıza gerek yok çünkü bu kamp alanında ağaçlara asılmış üçlü prizler bulunuyor. Ayrıca alanda bir de restoran var karnınız acıktığında buradan bir şeyler alabilirsiniz.
4-Saklı Köy Camping
Saklı Köy Tekirdağ’ın Marmaraereğlisi ilçesinde bulunmaktadır. Çadırlarınızı sahile yakın bir şekilde kurarak denizin güzel görüntüsüyle başbaşa kalabilirsiniz, ayrıca eğer çadırlarda kalmak istemiyorsanız karavan ile geldiyseniz karavan ile veya çevrede konaklayabileceğiniz pansiyonlar da bulunmakta. Alanda Tuvalet, Duş, Otopark, Otopark ve Bilardo, Langırt, Playstation gibi eğlence alanları da mevcuttur.
5-Barış Çamlık Camping
Tekirdağ merkezde yer alan bu kamp yeri sahile yakınlığıyla ziyaretçilerine güzel bir manzara da sunmaktadır. Alanda Restoran, Beach, Bar, Wc , Duş gibi yerler de mevcut. Eğer yanınızda çadır getirmek istemiyorsanız kamp alanında bulunan kiralık çadırlara bakabilirsiniz. Denize yakınlığı sebebiyle taze balık da bulunuyor işletmenin verdiği ocak, ızgaralarda balığınızı alıp burada kızartabilirsiniz. Giriş ücretli.
6-Gülay Camping
Tekirdağ’ın Marmaraereğlisi ilçesinde Yeniçiftlik beldesi sahilinde yer alan bu kamp alanı yeşilliği ve deniziyle ziyaretçilerini bekliyor. Yaklaşık 40 çadır kapasitesi olup, merkeze 25 km dir. Alanda Tuvalet, Duş, Çocuk Park’ı bulunmaktadır.
Tekirdağ da Gezilecek Yerler ;
1-Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi
Tekirdağ’ın tarihini daha yakından tanımak için şehrin en güzel müzelerinden biri olan bu müzeyi ziyarete gelebilirsiniz. 1927 yılında Mimar Kazım Tahsin tarafından yapılmıştır, müze binası, kagir, zemin üzerine iki katlıdır. Binanın kuzeyinde bulunan girişi mavi beyaz İznik çinileri ile kaplı olup girişin üzerinde kagir iki konsolun taşıdığı balkon yer almaktadır.
Müzede tarih öncesi çağlara ait Mızraklar, Savaş aletleri, Süs eşyalar, Madeni paralar ve Geleneksel kıyafetler da bulunuyor. Müzenin bahçesinde bahçesinde Helenistik, Roma, Bizans dönemine ait eseler de bulunmaktadır. 3 Katlı olan binanın bahçesi ziyaretçilerin dinlenmesi için yapılmıştır, girişi ücretli.
2-Rüstem Paşa Külliyesi
1552-1553 yıllarında Mimar Sinan tarafından yapılan cami, Tekirdağ merkezde bulunmaktadır. Tarihte Rüstem Paşa Külliyesi olarak kurulan yapı, medrese, imaret, cami ve kervansaraydan meydana gelmişti. Fakat külliyeden günümüze sadece yeniden inşa edilmiş hamam, cami ve medresenin bir kısmı ulaşabilmiştir. Rüstempaşa Camii’nin doğusunda, bir de çarşı yer alıyor. Bu çarşıda alışveriş yaparken külliyenin dönem özelliklerini yansıtan mimarisini de inceleyebilirsiniz.
3-Rakoczi Müzesi
Tekirdağ kamp alanları ve gezi rehberi listesinde, Türk misafirperverlik ve dostluk anlayışının güzel bir örneği olan bu müze Macar Bağımsızlık Hareketi’nin önderi II. French Rakoczi ve taraftarlarının Avusturya ile yaptıkları savaşta yenilgiye uğramaları üzerine Padişah III. Ahmet’in, Rakoczi ve taraftarlarını Tekirdağ’da yerleştirdiği yer. 1735’ten ölümüne dek bu evde ikamet eden II. French Rakoczi’nin ölümünün ardından aslına uygun restore edilerek müze haline getirildi. Müzede Rakoczi’nin kişisel eşyaları ve yağlı boya resimleri ve o döneme ait belgeler sergileniyor, giriş ücretli.
4-Namık Kemal’in Evi
1840’da Tekirdağ da dünyaya gelen ünlü şair Namık Kemal’in anısını yaşatmak için Namık Kemal Derneği ve Tekirdağ Belediyesi’nin destekleriyle 1933’te restore edilip Namık Kemal Evi’nde, şairin eşyalarının yanı sıra, Namık Kemal hakkında yazılmış eserler de sergileniyor. Namık Kemal Heykeli ise merkezde yer alan hükümet binasının karşısındaki parkın içerisinde yer alıyor. Heykel’in üzerinde “Kemal’in feryadı vatanperver hanesinin tesiri beliği sayesinde vatan bugün kâmurandır. Senin ruhunda ey vatanın büyük evladı ebediyen şâdandır” yazmaktadır. Girişler ücretsiz.