1- Spil Dağı Kamp Alanı | Manisa
Spil Dağı Milli Parkı, şehzadeler şehri Manisa ve ardında bıraktığı egenin incisi İzmir‘in arasında kalan, 1500 metre yüksekliğindeki Spil Dağı‘nın tepesinde yer alır. Karstik yapıda olan Spil Dağı kanyonlara, mağaralara, ev sahipliği yapmaktadır. En bilinen özelliği ise piknik alanları, kışları buz tutan göletleri, seyir tepeleri, dağ evleri ve yabani atlarıdır. Ege Bölgesi’nin en iyi 22 kamp alanı listesini sizin için hazırladık.
2-Kula Peri Bacaları Kamp Alanı, Kula | Manisa
Kula ve çevresi, volkanik özellikli jeolojik yapıya sahiptir. Burgaz mevkiinde Gediz Nehri’nin üst kısmında ısı değişiklikleri, yağmur, rüzgar ve erozyon etkisiyle oluşmuş, peri bacaları görünümlü doğal oluşumlar görülür. Ayrıca Gediz Vadisi içinde, pastel tonlarda görkemli bir peyzaj oluşturur.
3-Su Uçan Şelalesi, Menemen | İzmir
Çukurköy Şelalesi, Türkmenköy Şelaleleri ya da, Karakuzu Şelalesi gibi bir çok adı var. Şelale üç köyün oluşturduğu üçgenin tam ortasında bulunuyor. Üstelik İzmir il sınırları içinde kalıyor ama Türkmenköy’e çok yakın. Şelale suları otuz metrenin üzerinde çok büyük bir kaya kütlesi üzerinden dökülüyor. Suyu temiz ve yazın azalsa da, yılın her mevsiminde akıyor. İzmir ile Manisa sınırında bulunan şelale, İzmir’in Menemen ilçesine bağlıdır.
4-Ulubey Kanyonları, Ulubey | Uşak
Ulubey Kanyonu, Uşak ilinin Ulubey ilçesi sınırları içerisinde bulunmaktadır, Ulubey Çayı ve Banaz Çayı boyunca devam eden bir ana kanyon ile buna bağlanan onlarca büyük yan kanyonlardan oluşur. Kanyon yaklaşık 75 km uzunluğu ile Dünya’nın en uzun 2. kanyonudur. Ayrıca kanyon etrafında ve içinde çadır atılabilecek bir çok alana sahiptir.
5-Taşyaran Vadisi | Uşak
Uşak-İzmir karayolunun 45. kilometresinde, karayolundan güneye doğru yaklaşık 500 m. kadar içeride bulunan, Gediz nehri üzerindeki tarihi köprüden sonra ulaşabilirsiniz. Ayrıca Taşyaran vadisi, Gediz nehrine dökülen ve kaynağını Eşme ilçesinden alan Hamam Çayının aşağı mecrası üzerinde oluşmuş bir görsel cennettir.
6-Tarihi Clandras Köprüsü, Karahallı | Uşak
Uşak ilinin Karahallı ilçesinde bulunan köprü, Frigyalılar döneminde yapılmış tarihi bir yapıttır. Ayrıca Banaz Çayı boyunca kamp yapabileceğiniz yerler mevcuttur.
7-Emet Umutlu Köyü Sarısu Yaylası Kamp Alanı, Emet | Kütahya
Yayla Kütahya’nın Emet ilçesine bağlı Umutlu köyünde bulunuyor. Çam ağaçlarının arasında sessiz, sakin bir orman kampı yapabilirsiniz.
8-Domaniç Dağları Kamp Alanları, Domaniç | Kütahya
Kütahya ile Bursa sınırları içinde kalan, oksijen zenginliğiyle adından söz ettiren Domaniç Dağları, sonbaharda oldukça renkli manzaralar sunmaktadır. Üstelik Domaniç Dağlarındaki kamp alanlarında muhteşem maceralar geçirebilirsiniz.
9-Aizanoi Antik Kenti Kamp Alanı, Çavdarhisar | Kütahya
Aizanoi, Kütahya şehir merkezine 58 kilometre uzaklıkta, Çavdarhisar ilçesinde bulunan antik kenttir. Ayrıca Etimolojik verilere göre kentin ismi Zeus’un kızı su perisi Erato ile Arkadya ulularından Kral Arkas’ın oğlundan gelmektedir.
10-Arapapıştı Kanyonu Kamp Alanı, Bozdoğan | Aydın
Arapapıştı Kanyonu, Kemer Barajı‘nı besleyen Akçay‘ın Aydın, Muğla ve Denizli sınırlarında kesiştiği noktada binlerce yıl içerisinde oluşmuş bir kanyondur. 6 kilometre uzunluğa ve 380 metre yükseliğe sahiptir. Ayrıca M.S 7. yüzyılda, Bizans hükümdarı Heraklius döneminde, Afrodisias‘ı doğu yönünden istila etmeye çalışan Arap ordularının karşısına, kale gibi dikildiği ve Arapları şaşkına çevirdiği için Arapların şaşırıp kaldığı yer anlamına gelen “Arapapıştı” ismini almıştır.
11-Bafa Gölü Kamp Alanı, Söke | Aydın
Aydın ve Muğla il topraklarında yer alan Bafa Gölü, Geç Antik Dönemden itibaren Menderes Nehri’nin taşıdığı alüvyonlar ile dolarak, Latmos körfezinin denizle bağlantısını kesilmiş ve Ortaçağ sonlarına doğru bir iç göle dönüşmüştür. Gölde muhteşem kamp alanları bulunmaktadır. Hem tarihi hem doğası ile mutlaka görülmesi gereken yerlerdendir.
12-Dilek Yarımadası Milli Parkı Kamp Alanı, Kuşadası | Aydın
Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Millî Parkı, Aydın il sınırları içinde Dilek Dağı’nın Ege Denizi’ne uzandığı son noktada yer alıyor. Yaklaşık 20 km uzunluğunda ve ortalama 6 km genişliğinde bir yarımadadır.
13-Karagöl Milli Parkı Kamp Alanı, Menemen | İzmir
Tektonik bir göl etrafında kurulmuş olan Karagöl Orman Kampı gelenlere şehirden uzak sakin bir tatil imkanı sunuyor.Kamp alanına istediğiniz herşeyi getirebilir ve kendi küçük yaşam alanınızı oluşturabilirsiniz. Üstelik istediğiniz her yere kamp atabilir ve gölle birleşen gökyüzünün tadını çıkartabilirsiniz.Gün batımı yada gece yıldızların eşsiz parıltısını izlemeye doyamayacaksınız diyebiliriz.
14-Kaynaklar Kamp Alanı, Buca | İzmir
Buca‘nın Kaynaklar ilçesinde yer alan Buca Belediyesi İzcilik ve Doğa Sporları Merkezi, Ailelerin, spor klüplerinin ve doğaseverlerin, kamp alanı ihtiyacını karşılayan bu kamp alanında, 10 adet bungalov, çadır alanları, tırmanma duvarı, hobi bahçesi, bisikletçilerin yorgunluk atıp bisikletlerini tamir ettirebilecekleri tamir noktaları, tuvalet,ağaç ev ve etkinlik alanları yer almaktadır.
15-Delikli Koy Kampı, Alaçatı | İzmir
Son zamanlarda bir hayli popüler olan Delikli Koy gelenleri kendine hayran bırakıyor. Alaçatı‘da ziyaretçilerini ağırlayan Delikli Koy her yıl yerli ve yabancı bir çok turisti ağırlamaktadır. Plajda kamp yao.Stresten uzak dinlenme imkanı bulabileceğiniz nadir yerlerden biri gibi görünüyor.
16-Akyaka Orman Kampı, Ula | Muğla
Akyaka kamp alanı ilk kez kamp yapacaklar için oldukça uygun koşullara sahiptir. Tuvalet,banyo,market gibi bir çok yere yakındır. Kampçılar için bir çok hizmet yer almakta ve buda kampçıların hayatını kolaylaştırmaktadır. Yani hem tatil yapıyor hemde zahmet çekmiyorsunuz. Azmak nehri’ne de yakınlığıyla tercih edenlerin orada da kamp kurmalarına ve doğayla baş başa sakin bir şekilde dinlenme imkanı sunuyor.
17–Kabak Koyu, Fethiye | Muğla
Muğla Fethiye’nin cenneti sayılan Kabak Koyu özellikle yaz ve bahar aylarında çok rağbet görüyor. Şehrin gürültüsünden uzaklaşmak,arkadaşlarınızla veya ailenizle keyifli bir tatil geçirmek için bire bir diyebiliriz.Dünyanın sayılı vadilerinden gösterilen Kabak Koyu ister ormanlık alanda ister özel kamp alanlarında çadır kurma imkanı sunuyor. Yani bu mükemmel doğanın tadını nasıl çıkartmak istediğiniz size kalmış diyebiliriz. Kabak Koyu’nun özellikle gençler tarafından tercih edildiğini de aklımızda bulunduralım. Arkadaşlarla gittiğiniz zaman eğlence ve kahkahanın eksik olmayacağının garantisi şimdiden veriliyor gibi.
18-Kelebekler Vadisi, Fethiye | Muğla
Muğla’nın Fethiye ilçesinde bulunan Kelebekler Vadisi Dünya Mirası Listesi’nde de yer almaktadır. Gerçekten de eşsiz güzelliğe sahip bu vadiye gelipte kamp yapmadan gitmek olmaz. İster kendi çadır ve uyku tulumunuzu kullanabilir yada oradan da çadır ve uyku tulumu da temin edebilirsiniz. Öğrenciler içinde güzel indirimlerde vardır. Doğa koşullarından dolayı belli saatlerde elektrik sağlansa da o muhteşem denize ve doğaya karşı kamp yapmanın tadına değeceğini düşünecek ve çok memnun kalacaksınız.
19-Honaz Dağı Milli Parkı Kamp Alanı, Honaz | Denizli
20-Işıklı Göl Kamp Alanı, Çivril | Denizli
Ege Bölgesi’nin en iyi 22 kamp alanı listesinde sıra Işıklı göl kamp alanında. Güzel ama bakımsız bir göldür, bölgede sinek sorunu vardır. Haziran’dan sonra göle gelindiğinde köylülerle gezebiliyorsunuz. Fotoğraf çekmek için akşam üzeri harika kareler yakalayabilirsiniz.
21-Eber Gölü Kamp Alanı, Eber | Afyonkarahisar
Eber Gölü Afyon’un Bolvadin kazası dahilinde, Akarçay vadisinde, Bolvadin kasabasının 8 km güneydoğusunda 104 km2 yüzölçümünde bir göldür. 995 rakımlı olan bu göl, güneyde Sultan Dağları, kuzeybatısında, 2531 rakımlı Toprak Tepe ile çevrili, kuzeyde 2066 rakımlı Emir Dağlarının güneyinde geniş bir saha ortasında bulunmaktadır. Ayrıca göl, bataklık özelliği taşıdığı için sinek çoktur.
22-Kayıhan Göynüş Vadisi ve Kaya Kiliseleri Kamp Alanları | Afyonkarahisar
Afyonkarahisar-Eskişehir karayolunun 32.km’den 1,5 km batıya dönülerek ulaşılan bir vadi. 2008 yılında çekilen AROG filmine ev sahipliği yapmıştır. İçinde Göynüş Kalesi, Aslantaş ve Yılantaş mezar odaları ile Kübele açık hava tapınağı olan Maltaş ile Kumcaboğazı bulunmaktadır. Vadide su sorun olabilir, bu yüzden bölgede kamp yapmak isteyenlerin yanında su bulundurmaları iyi olacaktır.
kuşadası, davutlar dilek adası milli parkında kamp yapmaya izin verilmemektedir. bilginize