1-Mençuna Şelalesi Kamp Alanı | Arhavi
Mençuna Şelalesi, Artvin’in Arhavi ilçesinde bulunan bir şelaledir. Doğası ile bizleri kendine hayran bırakan Karadeniz’de muhteşem bir doğa mirası olan Mençuna Şelalesi, Arhavi ilçesinin en çok ziyaret edilen yerlerinden biridir. Her geçen yıl turizm değerini yükselten Mençuna Şelalesi’nin çevresinde doğal ormanlar, çeşitli bitki örtüleri, yaban hayatı ve tarihi köprüler bulunmaktadır.
2-Camili-Gorgit Tabiatı Koruma Alanı | Borçka
Artvin’in Borçka ilçesinde bulunur ve ülkemizin cazibe noktalarından biridir. Camili Gorgit Tabiatı Koruma Alanı, 490,5 hektarlık bir alan kapsamaktadır.Anıt ağaçlarla çevrilidir. Burada yeşilin her tonunu bulabilirsiniz Ayrıca kuş türlerinin de göç yolu üzerinde bulunmaktadır.
3-Hatila Vadisi Milli Parkı Kamp Alanı | Artvin Merkez
Milli park genelinde yeşilin onlarca tonunu görmek mümkündür. Milli Parkın en ilginç özelliği ise Akdeniz iklim karakterine sahip olmasıdır. 500’ü aşkın endemik bitki türünün bulunduğu milli park sahasında çok sayıda hayvan da bulunmaktadır. Bu hayvanlar arasında ayı, domuz, tilki, porsuk, yaban keçisi, sansar, atmaca, kartal, çakal, dağ horozu, Hopa engereği ve alabalık en sık görülenlerden.
4-Deriner Barajı Kamp Alanı | Artvin Merkez
Artvin’in Salkımlı Köy’ünde bulunan Çoruh Vadisi üzerinde ki ve Çoruh nehrinin oluşturduğu baraj, Dünya’nın en büyük 6. barajıdır. Baraj, yapısı itibari ile Norveç fiyortlarını andırıyor.
5-Borçka Karagöl Kamp Alanı | Borçka
Dört bir yanı dağlarla çevrili olan Borçka Karagöl, Doğu Karadeniz’in biricik ili Artvin’in Borçka ilçesindedir. Doğa ile iç içe olup, ruhunuzu yenilemek için 1480 metre yükseklikte yer alan Borçka Karagöl sizleri bekliyor.
6-Karagöl Sahara Milli Parkı Kamp Alanı | Şavşat
Artvin‘in Şavşat ilçesinin,25 km kuzeyinde yer almaktadır. Karadeniz ikliminin hissedildiği Karagöl’de 20 yataklı hizmet veren bir otel bulunmaktadır. Karagöl çevresinde bulunan kamp alanlarında çadır kamplarına izin verilmektedir. Milli Park içerisinde lavobolar ve kafeteryalar bulunmaktadır.
7-Cehennem Deresi Kanyonu | Ardanuç
Cehennem Deresi Kanyon Vadisi, Ardanuç ilçe merkezinin 7 km kuzeybatısında ve Artvin-Ardanuç karayolunun 25. km’sinde bulunmaktadır. Dünyanın belli başlı kanyonları arasındadır. İçerisine doğru ilerledikçe ilginç manzaralarıyla ilgi çekmektedir Vadi tabanı Ardanuç ilçesinde nispeten geniştir. Cehennem Deresi tipik bir kanyon vadidir. 500 m. uzunluğunda 70 m. genişliğinde ve 6 m. derinliğindedir. Ardanuç suyuna açılır. Dünyada sayılı kanyon vadileri arasında yer alır.
8-Arsiyan Yaylası Kamp Alanı | Şavşat
Kuzeyinde ve batısında Gürcistan sınırı, güneyinde Ilıca Köyü, güney doğusunda Pınarlı Köyü, Cindağı, doğusunda ise Posof (Kol Köyü) bulunuyor. Arsiyan yaylası otuyla, suyuyla, balığıyla diğer yaylalardan farklıdır. Ayrıca tuz kayaları kömür madeni ve irili ufaklı çok çermik vardır. Yaylaların büyük nimeti turfanda meyveleri kekre, mozi, mesğal, jol da bol bulunur. Ayrıca gezilerde toplanan güzel kokulu Negolara (sarı cennet çiçekleri) lezzetli ve faydalı çorbası olan pancarının da ayrı bir bolluğu vardır. Arsiyan efsane gölleriyle ve eski yerleşimleriyle de ünlüdür. Göller Bölgesinde Postanın Gölü diye adlandırılan bir göl vardır.
9-Sahara Yaylası | Şavşat
Artvin ile Ardahan il sınırı arasında bulunan Sahara Yaylası, Şavşat ilçe merkezine 17 kilometre uzaklıktadır. Orman örtüsü, geniş otlakları ve soğuk suları ile Artvin’in önemli yaylalarındandır. Ender manzara güzellikleri, kültürel, rekreasyonel ve turistik potansiyeli, zengin flora ve faunası, ilginç jeolojik özellikleri ve doğal peyzaj güzelliğiyle 1994 yılında Karagöl – Sahara Milli Parkı ilan edilen yayla, alanın Sahara bölümünde bulunuyor.
10-Maral Şelalesi | Borçka
Artvin ilinin Borçka ilçesi sınırlarında yer alan şelale, ilçe merkezine yaklaşık 55 kilometre uzaklıkta. Bu cennetten köşe, 2005 yılında UNESCO’nun “İnsan ve Biyoküre Programı” çerçevesinde Türkiye’nin ilk biyosfer rezervi ilan edildi. Meral şelalesinde, doğanın ortasında mutlaka kamp yapılmalı.