Ankara,Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti, Türkiye‘nin en kalabalık ikinci ve dünyanın en kalabalık otuz sekizinci kentidir. Topraklarının büyük bölümü İç Anadolu Bölgesi’nin Yukarı Sakarya bölümünde yer alır. Türkiye’nin coğrafi merkezine yakın olduğu için, hem konum hem de işlev itibariyle Türkiye’nin kalbi benzetmesi yapılır. Size Ankara kamp alanları ve gezi rehberi listesini hazırladık.
1-Kızılcahamam Soğuksu Milli Parkı
Kızılcahamam Soğuksu Milli Parkı, Ankara’nın kuzey-batı kesiminde yer alıyor şehir merkezine yaklaşık 70 km mesafede bulunuyor. Ayrıca giriş ücreti de bulunmamaktadır, alan çok geniş olduğu için rahatlıkla çadırınızı istediğiniz yere kurabilirsiniz. Orman’ın derinliklerine çadır kurmamanızı öneririm yabani hayvanlar’ın karşınıza çıkabilme olasılığı oldukça yüksek. Isınmak için yakacak odun bulabilir,su ihtiyacınızı karşılamak için çeşmede bulabilirsiniz.
2-Işık Dağı
Kızılcahamam – Çerkeş yolu üzerindedir, doğal güzellikleriyle ön plana çıkan Işık Dağı’nın rakımı yaklaşık olarak 2034 metredir. Burada bulunan Karagöl’ün ise rakımı yaklaşık olarak 1600 metredir bu karagöl heyelan sonucunda oluşmuştur ayrıca 2 metreyi geçmemektedir. Bu kamp alanında tuvalet, elektrik bulunmamakta ve internet de oldukça az genelde çekmemektedir, market alışverişinizi de Kazan veya Kızılcahamam’dan yapabilirsiniz.
3-Şahinler Tabiat Parkı
Ankara’ya 100 km, Kızılcahamam’a ise 30 km uzaklıkta bulunuyor. Sık ormanları güzel havasıyla sizi karşılayan bu Tabiat Parkı özel bir işletme tarafından işletilmektedir. Şahinler’de kamp ücreti kişi başı 10 TL’ dir, araç giriş ücreti de aynı şekilde 10 TL’ dir. Ayrıca Bay-Bayan Tuvaleti, Elektrik, Bulaşık Yıkama Tezgahı, Kamelya, Piknik Masası, Otopark, Büfe ve Güvenlik bulunuyor. Ayrıca alanda 1’i büyük 2’si küçük 3 tane göl bulunmaktadır.
4-Sorgun Göleti Tabiat Parkı
Güdül ilçe sınırlarında bulunmaktadır, Kızılcahamam dan hemde Güdül den kolay ulaşımı ayrıca bir avantaj, bu gölet piknik ve kamp için çok uygundur. Bu alanda mangal yakmak istiyorsanız özel yapılmış mangal için alanlar da bulunmaktadır. Ağaçların altında hem doğayı seyredebilirsiniz hem de çay keyfi yapabilirsiniz. Kamp alanı göl kenarındaki düzlüklerdir. Ayrıca alanda şu hizmetlerden de yararlanabilirsiniz; Su(çeşme), Etkinlik Alanı, Büfe, Tuvalet, Mescit, Masa ve Bank. Giriş ücreti bulunmaktadır.
5-Çubuk Karagöl Milli Parkı
Türkiye’ nin doğal güzelliklerinden birisi olan Karagöl Milli Parkı, Ankara’ya 70 km, Çubuk’ a ise 30 km uzaklıkta bulunuyor, küçük ve derin bir krater gölü bulunan bu park kamp içinde oldukça uygundur. Karagöl Parkın etrafı ağaçlarla yani ormanla çevrilidir, Tuvalet, İçme Suyu, Büfe, Otopark, Piknik Masası, Güvenlik bulunmaktadır. Karagöl’ de konaklamak istiyorsanız bir adet ücretli dağ kulübesi de bulunmaktadır. Ortalama 6 kişinin konaklayabileceği bu kulübede sıcak su, mutfak, buzdolabı gibi ihtiyacanız olabilecek malzemeler de bulunmaktadır.
6-Atatürk Beynam Ormanı
Beynam Atatürk Ormanı adıyla da anılan bir bölgedir, şehir merkezine yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Bala ilçesi sınırları içerisindedir. Beynam Mahallesi’ nde bulunan Beynam Ormanları, 1966 yılında korunmaya alınmıştır. Ormanda çoğunlukla çam, meşe ve karaçam yer almaktadır ayrıca bir çok yabani hayvan da bulunmaktadır. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Piknik Alanları, Kır Gazinosu, tuvalet, Çocuk Oyun Parkı ve Otopark bulunmaktadır. Yaklaşık 500 hektara sahiptir bulduğunuz bir düzlüğe istediğiniz gibi çadırınızı kurabilirsiniz.
7-Eğriova Yaylası
Ankara’nın Beypazarı ilçesinde yer alan Eğriova Tabiat Parkı, 2011 yılında tescillendirilerek Tabiat Parkı unvanını almış bir alandır. Yaklaşık 10 hektarlık bir alana sahip olan Eğriova Parkı doğa fotoğrafçılığı, piknik ve kamp için oldukça uygundur ve ziyaretçilerine mükemmel göl ve orman manzarası sunmaktadır. Bir kamp alanı bulunmadığı için kamp alanınızı kendiniz dilediğiniz yere kurabilirsiniz.
Gölün güneydoğu kısmı tel örgülerle çevrili olduğu için burada kamp yapılmıyor. Kampçılar, genellikle gölün batı kısmını tercih ediyorlar. Gölün doğu kısmında çadır kurmak için ise bazı zamanlar Orman Bölge Şefliği’ nden izin almak gerekebiliyor, tuvalet ve çeşme az da olsa bulunuyor.
8-Ay Kayası Mesire Alanı
Ankara merkezinin 83 km kuzeyinde yer alan Ay Kayası mesire alanı Ankara’ nın Çubuk ilçesine bağlı Uluağaç mahallesinde bulunmaktadır. Buranın en güzel yönlerinden biri de Karadeniz iklimini andırması dır ailenizle akarsu’ nun yanında piknik de yapabilirsiniz. En güzel yanı coğrafi şartlarıdır. Orman , kayalık , akarsuları ve aracınız ile girebileceğiniz kamp kurabileceğiniz bir alandır. Ayrıca unutmayın yiyecek içecek ve gerekli malzemelerinizi kendiniz getirmeniz gerekiyor mesire alanında market bulunmuyor, sadece Tuvalet ve Çeşmesi bulunuyor, ayrıca mesire alanı için ücret alınmıyor.
Ankara da Gezilecek Yerler ;
1-Anıtkabir
Türkiye Cumhuriyeti’ nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk 10 Kasım 1938’de İstanbul’da vefat etti. Atatürk’ün naaşı, Ankara’ya getirilerek geçici olarak Etnografya Müzesi’ne kondu. Daha sonra Atatürk’ e uygun, ulusunun ona armağanı olacak bir Anıtkabir’in hazırlık çalışmalarına başlandı. Yapımı dokuz yıl sürdü ve 20 milyon TL harcandı. Yapı için gerekli malzemeler Türkiye’ nin çeşitli yörelerinden getirildi ve şimdi bu mükemmel başyapıt 7’den 70’e her insanın milli duygularına dokunuyor.
2-Ankara Kalesi
Misafirlerine Ankarayı ayaklarının altına seren bu kale başkent’ in en önemli sembollerin den biri haline gelmiştir. Ankara kadar eski olan askeri yapıda Galatlar’dan Romalılar’ a, Selçuklular’dan Osmanlı’ lara kadar pek çok medeniyetin izlerini görebilirsiniz. Kalenin ilk inşa tarihi hakkında kesin bir bilgi bulunmuyor ancak şu bilgiler biliniyor, Galatlar’ ın Ankara’ya yerleştikleri dönemde askeri yapının var olduğu biliniyor. M.Ö. 2. yüzyılda Roma hâkimiyetine geçtikten sonra kale surları ile çevrili kent, ilk defa dış kesimlere doğru yayılmaya başlamış.
Ankara kamp alanları ve gezi rehberi listesinde, Kale’nin hem iç hem de dış bölümlerinde Osmanlı döneminden kalma pek çok yapı sizleri bekliyor. Ayrıca kalenin aşağısında ve yakınında bir çok restorana , hediyelik eşya dükkanı ve sanat evi bulabilirsiniz.
3-Hamamönü
Altındağ Belediyesi tarafından adeta yıkık bir halden restore edilen Hamamönü şimdi gayet iyi bir halde. Otantik atmosfer kazandırılan yerleşim bölgesi, Ramazan Ayı’nda düzenlenen aktiviteler sayesinde kentin en fazla ziyaretçi alan noktalarından birisi haline geliyor. Giderseniz Osmanlı dönemine ait eğlencelerin ve bir çok temanın daha bulunduğunu görebilirsiniz, özellikle serpme kahvaltı yapabileceğiniz, Osmanlı şerbetleri ve lokumları tadabileceğiniz ve kumda Türk Kahvesi içebileceğiniz bir yer dir Hamamönü.
Ayrıca Hamamönüne gelirseniz Mehmet Akif Ersoy’un kültür evine uğramayı da unutmayın, Kurtuluş Savaşı döneminde milletvekili olarak Ankara’ya geldiğinde kaldığı dergâh evi, şimdilerde ünlü şairin adıyla anılan bir müze olarak faaliyet gösteriyor. İstiklal Marşı’ nın yazıldığı evde çeşitli fotoğrafların yanı sıra eskiden gündelik yaşamda kullanılan eşyalar sergileniyor.
4-Kuğulu Park Ve Tunalı Hilmi Caddesi
Ankara’ nın en popüler ve kalabalık yerlerinden biridir, park ziyaretçilerine kuğuları izleme fırsatı sunuyor. Tunalı Hilmi caddesi ise gelenlere alışveriş ve eğlence fırsatı sunuyor. Kızılay Meydanı gibi kentte sosyal hayatın merkezlerinden biri olarak anılan caddede günümüzde ise araç trafiği tek yönlü olarak akıyor, en kalabalık zamanları haftasonu olan bu cadde fazlasıyla kalabalık olmaktadır ayrıca bir çok sokak sanatçısına da rastlayıp eğlenebilirsiniz.
5-Müzeler
-Anadolu Medeniyetleri Müzesi
Ankara Ulus ilçesi Atpazarı olarak adlandırılan semtte, Ankara Kalesi’nin dış duvarının güneydoğu kıyısında yeni işlev verilerek düzenlenmiş iki binadan oluşmakta. Fatih dönemi baş vezirlerinden Mahmut Paşa tarafından 1464-1471 yılları arasında yapıldığı tahmin edilmekte. Kurşunlu Han’ın ise Fatih dönemi baş vezirlerinden Mehmet Paşa’nın İstanbul’un Üsküdar ilçesindeki vakıf olarak yaptırılmıştır.
1881 yılındaki yangından sonra terk edilen her iki yapı daha sonra Atatürk’ün isteği ile Anadolu’dan toplanan eserleri sergilemek amacıyla uzun yıllar süren yenilenme çalışmaları sonucunda müzeye dönüştürülmüş. Şimdiler de kendine özgü koleksiyonları ile dünyanın sayılı müzeleri arasında yer alan Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde Anadolu Arkeolojisi, Paleolitik Çağ’dan başlayarak günümüze kadar Osmanlı devrinin bu tarihi mekanlarında kronolojik bir sırayla sergilenmektedir, giriş ücretlidir.
-Etnoğrafya Müzesi
Ankara kamp alanları ve gezi rehberi listesinde, Etnografya Müzesi, Türk Sanatının Selçuklu Devrinden zamanımıza kadar devam eden örneklerinin sergilendiği bir müzedir. Anadolu’nun çeşitli yörelerinden derlenmiş Halk giysileri, Süs eşyaları, Ayakkabı, Sivas yöresi Kadın ve Erkek Çorapları çeşitli keseler, Oyalar, Uçkurlar, Bohçalar, Yatak örtüleri, Gelin kıyafetleri, Damat tıraş takımları eski geleneksel Türk sanatının temsilcileridir. Müzede özellikle Anadolu etnografya ve folklor’u, sanat tarihi ile ilgili eserleri içeren bir ihtisas kütüphanesi bulunmaktadır. Ayrıca Etnoğrafya Müzesi, herkesçe bilindiği üzere Mustafa Kemal Atatürk’ün de Anıtkabir’den önceki ilk istirahat yeridir.
-Ankara Devlet Resim Ve Heykel Müzesi
Yüksek Mimar Arif Hikmet Koyunoğlu tarafından Namazgah Tepesinde inşa edilmiştir. 1979 yılında Resim ve Heykel Müzesine dönüştürülerek bugün Ankara’nın en önemli sanat kurumlarından biri olmuştur, girişler ücretsizdir.
-Cumhuriyet Müzesi (II.TBMM)
Ankara kamp alanları ve gezi rehberi listesinde, 1923′ de tamamlanmış olan bina ilk başta Cumhuriyet Halk Fırkası tarafından toplantı yeri olarak kullanılması planlanmış. I. TBMM’ ye yer veren bina yetersiz geldiği için bu bina düzenlenip meclis olmasına karar verilmiştir. Açılışından itibaren 36 yıl boyunca Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ev sahipliği yapan bina, ilk üç cumhurbaşkanı döneminde gerçekleşen pek çok olaya şahitlik etmiştir. 60’lı yıllardan sonra ise bu yapı müze olarak kullanılmaya başlanmış,girişler ücretlidir.
-Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi
Ankara’nın Altındağ ilçesinde bulunmaktadır Ankara’nın kalbi Ankara Kalesi’nin tam karşısında olan tarihi bina Ankara’nın ilk sanayi müzesidir. Müzenin Koç Ailesi bakımından önemi, Vehbi Koç’un babasının çırak olarak işe başladığı ilk yer olmasıdır. Koç Müzesi’nde de Denizcilik, Karayolu Ulaşımı, Raylı Ulaşım, Havacılık, Esnaflık üzerine koleksiyonları görebilirsiniz, girişi ücretlidir.
-Ulucanlar Cezaevi Müzesi
1925 yılında Türkiye’nin ilk hapishanesi olarak olarak inşa edilen ve 2006 yılında kapatılan Ulucanlar Cezaevi, 2011 yılında müze olarak tekrar açıldı. Cezaevi olduğu dönemde Bülent Ecevit, Necip Fazil Kısakürek, Deniz Gezmiş, Muhsin Yazıcıoğlu gibi isimler kalmıştır. Geçmişte onların yattığı yataklarda şimdi fotoğrafları asılı, cezaevi’nde kalanların özel eşyaların da bir kısmı sergilenmektedir,giriş ücretlidir.
Çubuk Karagöl’ de kamp yasaklandı. Bilginize
Siteye yeni kayıt olamıyorum. Mailine cevap gelmiyor.
Ahmet Merhaba,
Bakım yaptığımız saatlerde kayıt olmaya çalıştığın için böyle bir problem ile karşılaşmış olabilirsin. Tekrar denedikten sonra problem tekrar ediyorsa info@kampbros.com adresi ile hatanın ekran görüntüsünü paylaşabilirmisin?
Geri bildirimin için teşekkürler