Burdur Kamp Alanı ve Gezi Rehberi

Burdur, Türkiye’nin Akdeniz Bölgesi’nde bulunan bir ildir, Burdur’un plaka kodu 15’tir.İl Nüfusu: 261.401’dir. Bu nüfusun %69,7’si şehirlerde yaşamaktadır. İlin yüzölçümü 7,175 m²’dir. İlde km²’ye 36 kişi düşmektedir. Merkez, Bucak, Gölhisar, Yeşilova, Çavdır, Tefenni, Ağlasun, Karmanlı, Altınyayla, Çeltikçi ve Kemer olmak üzere 11 ilçesi bulunmaktadır.

Burdur’un Tarihi

Bir çok medeniyete ev sahipliği yapan Burdur özellikle kavimlerin geçişlerine şahit olmuştur. Malazgirt Savaşından sonra Türklerin geldiği Burdur, Gred çağında Psidya diye adlandırılır. Anadolu Selçuklu Devleti toprakları himayesine giren Burdur, Anadolu Selçuklu Devleti’nden sonra Hamitoğulları beyliğine geçmiştir. Yıldırım Beyazıt, 1391 tarihinde Burdur’u Osmanlı topraklarına katmış ve Cumhuriyet’in ilanından sonra da günümüze kadar gelmiştir.

1-Salda Gölü Kamp Alanı

Burdur’un Yeşilova ilçesinde bulunan kamp alanı Türkiye’nin Maldivleri sayılan Salda Gölün de bulunmakta. Turkuaz rengiyle herkesi büyüleyen manzarasıyla gelenleri büyülüyor. Giriş ücreti bulunmuyor belediye’nin izni olduğu alanlara çadır kurabiliyorsunuz tesis olmadığı için ama herşeyi içinde bulunan bir kamp alanı istiyorsanız Salda Gölünün yakınlarında başka kamp alanları daha bulunuyor. Eğer aracınız ile geliyorsanız Göle çok yakın bir yerde otopark bulunuyor aracınızı buraya park edebilirsiniz, otopark’ın yanında Tuvalet, Duş, Soyunma Odası ve Maldivler Cafe de bulunuyor ihtiyaçlarınızı buradan karşılayabilirsiniz.

HARİTADA GÖRÜNTÜLE

1-Haşmetin Çadır Bahçesi

Bu güzel kamp alanı Burdur’un Yeşilova ilçesinde yer alıyor yeşilliklerin arasında bulunan kamp alanı şehir’in kirli gürültüsünden uzaklaşmak için doğru adres. Kamp alanında çadırlar kurulu olarak sizi karşılıyor ayrıca Masa-Sandalye getirmenize de gerek yok tahta sandalye masa bulunuyor. Etrafta bulunan renkli çiçekler karşıdan gözüken deniz manzarası bile buraya gelmeniz için bir sebep.

HARİTADA GÖRÜNTÜLE

5-Burdur Kent Ormanı

Burdur Merkez de yer alan Burdur Kent Ormanı kamp yapmak için uygun yerlerden biri doğası,manzarası ile gelenleri pişman etmiyor. Burada istediğiniz bir yere çadırınızı kurabilirsiniz ayrıca girişler de ücretsiz. Belediyenin yapmış olduğu tahta masa ve sandalyeler bulunuyor rahat rahat yemeğinizi yiyebilir mangalınızı yakabilirsiniz eğer yemek yapmakla veya getirmekle uğraşmak istemiyorsanız ormanın yakınında restoran bulunuyor dilediğiniz şeyi manzara eşliğinde yiyebilirsiniz. Ayrıca Kent Ormanında at çiftliği de bulunmakta isterseniz sevimli dostları ziyaret edebilirsiniz.

HARİTADA GÖRÜNTÜLE

2-Salda Gölü Kamp ve Karavan Alanı

Burdur’un Yeşilova ilçesinde bulunan kamp ve karavan alanı oldukça geniş kamp yapmak için ideal yerlerden biri. Alana çadır getirip kurulabildiği gibi adından anlayacağınız üzere karavanla kalabilirsiniz ayrıca Bungalov evlerinden de kiralayabilirsiniz. Alanda Restoran, Cafe, Tuvalet, Büfe ve Duş gibi ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz imkanlar da bulunmakta. Yemyeşil doğanın güzellikleri eşliğinde kampınızın tadını çıkartın.

HARİTADA GÖRÜNTÜLE

Burdur Gezi Rehberi ;

1-Salda Gölü

Bu doğa harikası göl güzel olduğu kadar ilginç de çünkü burası Mars yüzey özellikleri ile benzerlikler taşıyan dünyadaki sayılı 2 yerden biri. Turkuaz renginin mükemmel görüntüsüyle adeta Maldivleri andırıyor bu yüzden Türkiye’nin Maldivleri deniliyor. Türkiye de ki en derin 3. gölü olarak da bilinen Salda Gölü hem manzarasıyla hem de tertemiz suyuyla görenleri büyülüyor. Ayrıca sahilde bulunan beyaz kumlar’ın yarattığı çamurlar  uzmanlar tarafından araştırılarak, cilt hastalıklarına, sivilcelere ve eklem ağrılarına iyi geldiği kanıtlanmış.

HARİTADA GÖRÜNTÜLE

2-Burdur Arkeoloji Müzesi

Burdur ve çevresinde gerçekleştirilen kazılar ve antik kentlerden çıkan kalıntılar sergilenmekte. Müze 3 kısımdan oluşmaktadır. Üst katta Neolitik ile Erken Kalkolitik Çağlara ait buluntular ile eski tunç çağı buluntuları bulunmaktadır. İkinci kısım olan giriş katı üç bölüm olarak düzenlenmiştir. Birinci bölümde Sagalassos Antik Kenti’nde yapılan kazılarda ortaya çıkarılan buluntular yer almaktadır. Roma’nın en iyi imparatorlarından olan İmparator Hadriani ve Marcus Auralius’a ait dev heykeller burada sergilenmektedir. İkinci bölümde Kibyra Antik Kenti kazılarında çıkarılan, av sahnesinin canlandırıldığı frizler yer almaktadır. Üçüncü bölümde ise Kremna Antik Kenti kazısında çıkarılan dokuz adet birinci sınıf mermer heykeller bulunmaktadır.

HARİTADA GÖRÜNTÜLE

3-Sagalassos Antik Kenti

Burdur’un Ağlasun ilçesinde yer alan Sagalassos Antik kenti UNESCO Dünya Miras Geçici listesine girmeyi başarmıştır. Civarında pek çok verimli ova bulunmakta, bunlar zamanla kent topraklarına dahil olur. Bunlardan en önemlisi ve Sagalassos idaresine ilk katılan MÖ 2. yüzyıl başında Burdur Ovasıdır. Böylece kentin tarım alanı büyük ölçüde genişler ve bu durum gelecek yıllarda Sagalassos’un Anadolu Roma yol ağına bağlanmasına olanak sağlar. Ardından, Augustus Dönemi’nde Bağsaray ve Çeltikçi vadileri de kentin idaresi altına girer. Büyük İskender’in almakla zorlandığı önemli kentlerden biri olarak bilinen Sagalassos, Roma dönemi mimarisinin en iyi örneklerini yansıtmakta ayrıca bu kente aşıklar ve imparatorlar’ın şehri de denir.

HARİTADA GÖRÜNTÜLE

4-İnsuyu Mağarası

Türkiye’de turizme açılan ilk mağaralardan biridir, sarkıt, dikit, sütun, duvar-perde damlataş, kalsit kristallerinden doğal bir şekilde oluşmuştur. Bu sarkıt ve sütunlar  mağaraya fotoğraf çekmek için gelenler için oldukça hoşuna gidiyor. Ayrıca şifa bulmak için gelenler de bulunuyor mide ve şeker hastalıkları tedavisinde mağara sularının iyi geldiği söylenmektedir. Ayrıca mağara dışında çocuklara park,mesire alanı ve kafeterya bulunmakta.

HARİTADA GÖRÜNTÜLE

5-Kibyra Antik Kenti ve Tiyatrosu

Burdur’un Gölhisar ilçesinde bulunan bu tarihi antik kenti görmeden gitmemenizi öneririm. M.Ö. 300’lü yıllara dayanan antik şehirde günümüze kalmış en önemli bölüm, zamanında gladyatörlerin savaştığı 11 bin seyirci kapasiteli antik tiyatrosudur. Kentin bugün görülebilen tüm mimari kalıntıları Roma İmparatorluk Dönemi’ne aittir. Kibyra’dan çıkarılan eserler Burdur Müzesi’nde ziyaretçilerin ilgisine sunulmaktadır.

HARİTADA GÖRÜNTÜLE

6-Burdur Gölü

Burdur-Isparta arasında bulunan bu göl Türkiye’nin en büyük 7.büyük gölüdür. Burdur’a daha yakındır, Gölün Burdur turizmine etkisi oldukça çoktur daha fazla ziyaretçi akımını sağlar. Çukurların tatlı yada tuzlu su ile dolmasıyla oluşur, göller yer üstünde ve yer altında oluşan tatlı, tuzlu ve sodalı sularla beslenir. Göldeki su seviyesi kış ayında artarken yaz aylarında göldeki su seviyesi düşüş göstermektedir ve tuzluluk açısında diğer göllerden daha fazla tuzlu olduğu için bu gölde balıklar yaşamaz ama yüzlerce kuş çeşitleri burada bulunur sonbahar yada kışın yolunuz düşerse görme şansına sahip olabilirsiniz. Ayrıca Kano, Kürek, Yelken ve bir çok su sporunu gerçekleştirebilirsiniz.

HARİTADA GÖRÜNTÜLE

7-Burdur Ulu Cami

Burdur Merkez de bulunan Ulu Cami Hamitoğlu Dündar Bey tarafından 1300’de yaptırmıştır. Sonraki yıllarda harap olan bu camiyi Çelik Mehmet Paşa 1749 yılında ikinci kez yaptırmıştır. Ancak bir deprem sonucu yıkılan cami l935 yılında yeniden yapılmıştır. Cami kesme blok taşlardan yapılmıştır. Ahşap tavanlı ve kiremit çatılıdır. Beden duvarlarında iki sıra halinde sivri kemerli pencereler yer almaktadır. Selçuklu ve Beylikler dönemi Ulu Camileri’nde görülen mimari karakteristiğe uygun olarak cami’nin kuzeyi, doğu ve batısında üç girişi vardır.

HARİTADA GÖRÜNTÜLE

8-Taş Oda Konağı Etnoğrafya Müzesi

Burdur Merkez de bulunan Taş Oda Etnografya Müzesi Adını, kesme taştan yapılmış başodadan aldığı zannedilmekte. Bu yapının 17. yüzyıl ortalarında Burdur ileri gelenleri Mahmut Paşa tarafından yaptırıldığı söyleniyor ama henüz hiç bir resmi evrak bulunmamakta. Bu müze iki kattan oluşmaktadır birinci kat taş, ikinci katı ise tahta ahşaptan yapılmıştır, evin içinde ise eski burdur evlerini yansıtılmıştır. Ayrıca müthiş bir bahçesi bulunuyor bahçede, çeşme ve kuyu da bulunuyor.

HARİTADA GÖRÜNTÜLE

9-Susuz Kervansarayı

Burdur’un Bucak ilçesinde yer alan 13. yüzyılda yapılmıştır Susuz köyünde bulunur ve adını da bu köyden almaktadır. Kareye yakın bir dikdörtgen şeklinde olan bu yapı Anadolu Selçukluları dönemine aittir. Kapıdaki geometrik desenler ile süslenmiş olup oldukça ilgi çekicidir. Kervansarayda yapılan kazılar sonucunda birçok tarihi esere rastlanmıştır. Osmanlı sultanlarına ait akçeler, nal, zincir gibi eşyalar yapı hakkında bilgiler vermiştir.

HARİTADA GÖRÜNTÜLE

10-Saat Kulesi

Burdur Merkez de bulunan Saat Kulesi 1830 yılında Konya valisi tarafından yaptırılmıştır. Burdur Saat Kulesi bölgede ilk analog saat olarak inşa edilmiştir. 1914 depreminde yıkılan saat kulesi Kâhyaoğlu Hacı Ali Emir Bey tarafından 1936-1937 yıllarında yeniden yapılmıştır, kesme taşlardan inşa edilmiştir. Yaklaşık olarak 30-35 metre yüksekliğinde olan kuleye merdivenle çıkılıyor.

HARİTADA GÖRÜNTÜLE

İndirim Kuponları ve Güncel Haberler İçin Bültene Kaydolun.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş:

En Yeni

İlgini Çekebilecek İçerikler
Keşfet

Makedonya’da Gezilecek Yerler ve Yaşam

Makedonya, Balkanların kendi küçük ama sahip oldukları büyük ülkesi....

Seyahat Sigortası Nedir? Ne İşe Yarar?

Seyahat sigortası hastalık, yaralanma, kazalar, uçuş veya diğer ulaşım...

Küresel Isınma Nedir? Küresel Isınmayı Nasıl Önleyebiliriz?

Küresel ısınma, insan etkinliklerinin atmosferde neden olduğu gaz yayılmaları...

Dünyanın En Büyük Gölleri

Durgun suyu ve sessizliğiyle bakan herkese ilham veren göl...